Un 28 de juny diferent

IdemTV
Autor/a: 
Carme Porta
El pride 2020 s'ha adaptat a les noves normatives sanitàries. Font: IdemTv
El pride 2020 s'ha adaptat a les noves normatives sanitàries. Font: IdemTv

Un 28 de juny diferent

Autor/a: 
Carme Porta
IdemTV

Resum: 

IdemTV ens explica en un vídeo com ha estat d’especial enguany el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI.

La productora idemTV ha produït una sèrie de vídeos per tal de difondre les principals activitats del col·lectiu LGTBI. A Xarxanet.org us oferim mensualment les diferents propostes que produeixen.

En aquesta ocasió, ens expliquen com ha estat d’especial la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI d’enguany, que va tenir lloc el passat 28 de juny.

La jornada va estar marcada per tres aspectes: la celebració dels 50 anys d’inici del Moviment LGTBI i de la creació del MELH, els efectes de la pandèmia i l’impacte directe que ha tingut en els drets i les mobilitzacions i la prohibició del Tribunal Constitucional de penjar banderes no oficials a les institucions.

Les mobilitzacions van adaptar-se a les necessitats sanitàries del moment i el 'Pride' va passar de ser una mobilització massiva a un format en línia que va permetre desenvolupar algunes de les activitats, tant lúdiques com de debat.

D’altra banda, algunes institucions del país van mostrar la seva aposta ferma per avançar en els drets i llibertats del col·lectiu LGBTI desafiant simbòlicament les prohibicions.

Què és idemTV?

IdemTV és una organització sense ànim de lucre, formada per persones provinents de diferents àmbits laborals i professionals que uneixen la seva experiència i formació per a donar forma audiovisual i informativa a les notícies i esdeveniments que es produeixen en el sector del moviment LGTBIQ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queers).

Afegeix un comentari nou