Un milió de firmes per exigir a la Unió Europea 'roba bona, salari just'

Ravalnet
Treballadores tèxtils en una fàbrica de Bangladesh. Font: Solidarity Center, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Treballadores tèxtils en una fàbrica de Bangladesh. Font: Solidarity Center, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Un milió de firmes per exigir a la Unió Europea 'roba bona, salari just'

Ravalnet

Resum: 

La campanya de Fashion Revolution demana sous dignes per a les treballadores tèxtils i té el suport de diverses entitats.

La roba bona no és la que té un preu alt o la que està feta amb teixits d'alta qualitat sinó aquella que fabriquen persones que reben salaris dignes. És el que diu la campanya 'Good clothes, fair pay', de la iniciativa ciutadana europea Fashion Revolution que, amb el suport de la Campanya Roba Neta coordinada per Setem, WTFO Europe i FairTrade International, s'ha posat en marxa per recollir un milió de firmes per tal d'exigir a la Unió Europea (UE) que reguli la situació de les treballadores tèxtils.

Actualment la majoria tenen sous que no els permeten accedir a un habitatge digne, menjar saludable ni anar al metge, i tenen dificultats per portar els infants a l'escola. Per això, demanen que es respecti el seu dret humà fonamental a tenir un salari just.


El sistema capitalista ha deslocalitzat la cadena de la moda a la recerca de la mà d'obra més barata i dels enviaments més ràpids.
La iniciativa vol exigir a la UE que legisli per fer les empreses transnacionals responsables de millorar la situació de les fàbriques de confecció on les treballadores, en molts casos, fan jornades de més de 10 hores, i veuen vulnerats els seus drets a tenir baixes mèdiques, a treballar en espais i amb equips segurs, i a associar-se en sindicats. La podeu signar aquí.

Afegeix un comentari nou