Un nou setembre

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un nou setembre

Resum: 

Finalitza agost, girem el full del calendari i amb ell encetem una nova etapa. Setembre és un mes marcat pels nous inicis, es reprèn l'activitat habitual després de l'aturada estiuenca. Per a nens, nenes i molts joves, el pròxim 7 de setembre és la tornada a l'escola.

Tornar al col·legi o a l'institut suposa un període d'adaptació a la nova situació, noves persones al nostres voltant i energies renovades. Posar en marxa noves activitats també implica nou material escolar, esportiu o artístic. Setembre és un dels mesos on més compres es realitzen. Llavors, és un bon moment per reciclar! Podem recuperar tant objectes de què ja disposàvem en cursos anteriors com els que ens presten altres persones que ja no els hi fan servei.

Algunes AMPA organitzen l'intercanvi de llibres de text als propis centres, especialment els que han participat a projectes d'Escoles verdes. Si al vostre centre no s'organitza, podeu recórrer a alguns llocs web des dels quals es posen en relació persones que cerquen llibres i les que els venen o anar a mercats d'intercanvi, ja que els llibres són un dels objectes de més fàcils d'intercanviar (proveu, per exemple, el mercat d'intercanvi de Girona, el del Prat de Llobregat o el mercat virtual de Mataró).

D'altra banda, en molts centres del territori català s'està implantant l'ús del llibre digital amb el Programa Educat1x1, el qual suposa una nova adaptació tant de l'alumnat com del professorat a una nova forma de fer classe. Molts i moltes alumnes de secundària comencen aquest curs amb aquesta modalitat, en què cada alumne/a portarà dins d'un dispositiu digital la versió digital dels textos de totes les assignatures. Es tracta d'una nova experiència per tothom, que posarà a prova tant les infraestructures, equipaments i connectivitat dels centres, com els canvis en les metodologies d'ensenyament i aprenentatge.

No ens podem oblidar de l'intercanvi de coneixements, una modalitat d'intercanvi que ens dóna l'oportunitat d'aprendre de les competències o habilitats d'altres persones, tot oferint les nostres pròpies creant una xarxa d'ajuda mútua. Algunes xarxes d'intercanvi disposen d'una plataforma virtuals: XIC Girona, la Xarxa de Sabadell o la de l'Hospitalet de Llobregat. I per què no crear la nostra pròpia xarxa? Comencem amb el company/a del costat, l'ajudem amb la matèria que més ens agradi i ens deixem ajudar amb l'assignatura que ens sembli més feixuga; potser més gent vulgui formar part d'un grup d'estudi, compartint amb els companys i companyes, la tornada a l'escola és molt més fàcil.

Afegeix un comentari nou