Una heroïna de còmic promourà el voluntariat en infants i joves a Mollerussa

Colectic - Comunitari
Moment de la presentació del còmic a l'Ajuntament de Mollerussa Font: Ajuntament de Mollerussa
Moment de la presentació del còmic a l'Ajuntament de Mollerussa Font: Ajuntament de Mollerussa

Una heroïna de còmic promourà el voluntariat en infants i joves a Mollerussa

Colectic - Comunitari

Resum: 

La Vai és la protagonista d'un llibret que arribarà als centres educatius per treballar els valors del voluntariat, l’associacionisme i la solidaritat a partir de diferents tallers i activitats.

El Consell Social de Mollerussa impulsa el projecte 'Obrim camí al Voluntariat', una iniciativa que sota el lema 'Junts serem invencibles' té com a objectiu acostar el teixit associatiu de la ciutat i el valor de la solidaritat a infants i joves per promoure una consciència col·lectiva, i alhora ser una eina d’acció per a la transformació social.

El còmic, que s'emmmarca en aquest projecte, va adreçat als centres de Primària de Mollerussa i en particular a alumnes de tercer curs de Cicle Mitjà, però també a les seves famílies i les AMPA. A més, es tracta d'un projecte transversal que pretén implicar diferents departaments. El disseny, la il·lustració i el guió del còmic s'ha fet al Centre d’Expressió Artística Solaç, i l’edició ha corregut a càrrec de la Diputació de Lleida.

La protagonista del còmic, la Vai, és una nena de 8 anys que arriba a Mollerussa amb la seva família; el seu nom ve de les inicials de Voluntariat, Altruisme i Inclusió social. Fa una vida totalment normal, però té unes ulleres que quan se les posa adquireix una mirada especial envers les necessitats socials.

Mollerussa és Ciutat Amiga de la Infància. És per això que promou diferents iniciatives que intenten donar protagonisme a la població infantil i juvenil contribuint a proporcionar una educació basada en valors.

Afegeix un comentari nou