Veus Gitanes busca finançament per un documental sobre l'holocaust del poble gitano

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Veus Gitanes busca finançament per un documental sobre l'holocaust del poble gitano

Resum: 

La iniciativa la du a terme un grup de joves d'aquesta ràdio recollint donacions a través de la xarxa social de finançament col·lectiu Goteo.

La ràdio Veus Gitanes vol contribuir a recuperar la memòria històrica del poble gitano amb la realització d'un documental sobre l'holocaust que va patir aquest col·lectiu durant la Segona Guerra Mundial i sobre la "persecució" de què encara és objecte.

És per això que ha engegat una campanya de micromecenatge per tal de recaptar fons i realitzar "Samuradipen. El Holocausto Gitano olvidado". La campanya la fan a través de la plataforma Goteo i es pot accedir a fer aportacions econòmiques a partir d'aquest enllaç.

Els joves de Veus Gitanes van tenir la idea de realitzar el documental en fer alguns d'ells un viatge a Cracòvia amb motiu de la commemoració del 70è aniversari de l'Holocaust Gitano.

A més de sensibilitzar sobre aquest fet històric, també conegut com "Samudaripen", volen combatre l'antigitanisme i la seva estigmatització, mostrant també la seva diversitat cultural.

En el moment de redactar aquesta notícia la recaptació supera ja els 600 euros, procedents de 14 finançadors, a 30 dies de finalitzar el període per recollir els fons. La xifra òptima desitjable és de 3.668 euros i la mínima, 2.468.

Les aportacions monetàries recollides a través de Goteo estan destinades a impulsar el desenvolupament autònom d'iniciatives creatives i innovadores que contribueixin al desenvolupament del procomú, el coneixement lliure i/o el codi obert, com defineix la pròpia plataforma.

Durant la Segona Guerra Mundial més de 500.000 gitanos i gitanes van ser exterminats pel règim nazi i els seus aliats per ser considerats "racialment inferiors", com va passar també amb el poble jueu.

Afegeix un comentari nou