Voluntariat per la llengua, ara també virtualment

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Voluntariat per la llengua, ara també virtualment

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

D'aquesta manera, totes aquelles persones que vulguin practicar el català o ajudar a practicar-lo ho podran fer des de qualsevol lloc del món, gràcies al suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que té per objectiu crear parelles lingüístiques formades per una persona voluntària que parla català habitualment, i una d'aprenent que en té coneixements bàsics.

Per participar a VxL cal ser major d'edat, i per fer-ho a partir de la nova modalitat virtual, disposar d’un ordinador amb bona connexió a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars i descarregar un programa de videoconferència.

La prova pilot s'ha fet amb 23 parelles virtuals formades per voluntaris i voluntàries que ja havien estat al programa presencial, i per alumnes dels cursos de la modalitat lliure de la plataforma d’aprenentatge
Parla.cat.

La procedència de les persones que han participat en aquest pilotatge és molt diversa: Barcelona, Girona, Guadalajara, Guipúscoa, Madrid, Sevilla i diversos països com Argentina, Holanda, Mèxic o Rússia. La valoració general de la nova modalitat de voluntariat lingüístic ha estat molt bona, situant el grau de satisfacció en 4,63 punts sobre 5.

Afegeix un comentari nou