Worldcoo i Gausacs, micromecenatge i associacionisme

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Worldcoo i Gausacs, micromecenatge i associacionisme

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

A principis de mes va nèixer a Catalunya Worldcoo, una nova plataforma de micromecenatge. Els seus impulsors han escollit els Castellers de Sant Cugat (Gausacs) com a imatge del seu vídeo promocional atenent als valors sobre els quals es basa la colla castellera.

A principis de mes va néixer una nova plataforma de finançament per a projectes de cooperació basada en el micromecenatge i impulsada per l’Associació Catalana d’Enginyers per al Desenvolupament. La iniciativa porta el nom de Worldcoo i al seu darrere hi ha tres joves.

En un moment en que cada cop les entitats i els emprenedors en general troben més dificultats a l’hora de trobar finançament pels seus projectes, el micromecenatge no fa més que créixer. Aquest mètode de finançament importat d’Estats Units, on es coneix com a crowdfunding, va arribar a Catalunya a principis de l’any passat. La clau de l’expansió és probablement la immensa capacitat que té aquest sistema de trobar finançament a través d’Internet a qualsevol projecte creatiu que es proposi.

Les “regles del joc” són clares: l’impulsor del projecte l’exposa i fixa el pressupost necessari. A partir d’aquí, s’obre un termini perquè les persones que vulguin facin les seves aportacions als projectes que els agraden, convertint-se així en els seus mecenes. Tanmateix, les aportacions dels diferents mecenes només es fan efectives si el projecte aconsegueix reunir la totalitat del pressupost dins el termini fixat. A canvi, els mecenes reben la seva recompensa en forma de gratificació personal per haver ajudat a tirar endavant un projecte en el qual confien i també d’obsequis i descomptes entre d’altres que varien en funció de la quantitat aportada.

Les primeres accions de Worldcoo no s’han fet esperar. La plataforma de finançament ja ha ajudat a recollir els diners necessaris per dos projectes a Àfrica: la construcció d’un hospital al Níger per una banda i d’uns pous d’aigua potable a Etiòpia per l’altra. Woorldcoo posa en contacte entitats i empreses disposades a finançar projectes i al mateix temps, busca donacions de particulars per poder assolir la totalitat del pressupost necessari.

Aquesta col·laboració en xarxa de moltes persones en la qual es basa el seu projecte ha fet que els impulsors hagin escollit els Castellers de Sant Cugat (Gausacs) com a protagonistes del seu vídeo de presentació, el qual es va gravar el passat dissabte 15 de setembre al Pla del Vinyet. Worldcoo ha vist en l’associació un clar reflex dels valors sobre els quals es basa el projecte de micromecenatge: treball en equip, cooperació, solidaritat...

Afegeix un comentari nou