#1000BlackGirlBooks, un projecte de llibres sobre nenes afroamericanes

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#1000BlackGirlBooks, un projecte de llibres sobre nenes afroamericanes

Ravalnet

Resum: 

Està impulsat per una noia d'Estats Units que es va cansar de llegir llibres sobre nens blancs.

Es diu Marley Dias i té 11 anys. És una noia de New Jersey que va decidir començar a recopilar llibres que tractessin sobre nenes afroamericanes com ella i arribar a la xifra de 1.000 exemplars. De moment n'ha aconseguit catalogar a la seva base de dades 700, però continua treballant en el seu projecte.

Si fem una cerca ràpida entre les principals editorials anglosaxones podrem observar que en els últims anys s'han publicat molt pocs llibres escrits per autors i autores afroamericanes. Però això no vol dir que no se n'hagin escrit. Festivals literaris com "Bare Lit, Africa Writes" demostren que sí que se n'escriuen, però no es publiquen.

Les editorials ignoren el llibres escrits per i adreçats al públic afroamericà al·legant que és un tema que no desperta interès i no compta amb un públic. La solució que troben aquests autors i autores és l'autopublicació o la publicació a través d'editorials independents.

Existeix també la iniciativa #WeNeedDiverseBooks impulsada per amants dels llibres infantils que demanen canvis en la indústria editorial per reflectir la diversitat de la societat.

Afegeix un comentari nou