2010, Centenari Ferrer i Guàrdia

2010, Centenari Ferrer i Guàrdia

Resum: 

Durant el mes de abril es succeiran nous actes d'homenatge a Ferrer i Guàrdia. En concret el dimarts 13 de abril a les 11:00h inauguració de l'Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia a l'antiga Avinguda Marquès de Comillas (veure mapa) i dimecres 14 de abril, col·locació d'una placa commemorativa a l'antic edifici de l'Escola Moderna (veure mapa). Així mateix el divendres 16 de abril, hi haurà una recepció a la Generalitat amb motiu de la commemoració de l'Any Ferrer i Guàrdia.

En el marc de la promoció dels actes adreçats a la commemoració del centenari que parteixen d'iniciatives de diferents àmbits, la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia va apostar per iniciar una campanya per donar suport a què la ciutat de Barcelona aprovés posar el nom de Francesc Ferrer i Guàrdia a un carrer o plaça.
Des de la web del Centenari es va animar a persones i entitats a donar el seu suport a aquesta iniciativa i, en pocs dies, 1558 persones i 160 entitats ho van fer. La proposta es va portar a la Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona, la qual ho va debatre en les reunions que van tenir el 12 de març i 21 de maig de 2009. Finalment, la Comissió va fer una proposta que des de la Fundació Ferrer i Guàrdiaes valorat de manera molt positiva: canviar el nom de l'Avinguda Marquès de Comillas pel d'Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia (veure mapa). Dimecres 14 de abril a les 18:30h a la façana de l'edifici del carrer Bailen, 56, es procedirà a la col·locació d'una placa commemorativa a l'antic edifici de l'Escola Moderna (veure mapa).

Durant l'any 2009 la Fundació Ferrer i Guàrdia va impulsar una investigació per tal de localitzar i identificar la seu de la primera Escola Moderna fundada per Ferrer i Guàrdia a Barcelona. La recerca documental ha donat les proves que l'actual edifici ubicat al carrer Bailen, 56 va ser la seu d'aquesta escola.
Aquesta investigació ha estat promoguda a iniciativa d'un col·laborador de la Fundació i amb el suport de l'Ajuntament del Districte de l'Eixample. Un cop identificat l'edifici, el Districte va proposar a la Comissió de Cultura de l'Ajuntament col•locar una placa commemorativa a l'antic edifici de l'Escola Moderna de Barcelona.

Divendres 16 de abril a les 12h: recepció a la Generalitat de Catalunya. Cal invitació per accedir-hi.

Més informació: http://www.ferrerguardia.org/index.php

Afegeix un comentari nou