25 anys fent pallassades sense fronteres

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Pallassos Sense Fronteres Font: Pallassos Sense Fronteres
Pallassos Sense Fronteres celebren el seu 25è aniversari.
Pallassos Sense Fronteres a Colòmbia Font: Pallassos Sense Fronteres
Pallassos Sense Fronteres són presents a 15 països.

25 anys fent pallassades sense fronteres

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L'ONG Pallassos Sense Fronteres celebra el seu 25è aniversari el 18 i 19 de maig al Montseny.

Fa 25 anys que els nassos vermells i les sabates gegants de Pallassos Sense Fronteres van realitzar la primera actuació. Va ser el 26 de febrer de l’any 1993 en el camp de refugiats de Savudrija, a la localitat de Veli Joze a la península d’Ístria, actual Croàcia. Milers de nens i nenes refugiats de la guerra que desmembrava l’antiga Iugoslàvia van tornar a somriure després de molt de temps. Són artistes que realitzen les seves dinàmiques al voltant de la comicitat del pallasso o de la pallassa, o són pallassos o pallasses amb espectacles i gags propis, i amb recursos per improvisar o adaptar els seus treballs als contextos als quals van.

L’organització, nascuda a Sant Esteve de Palautordera (Montseny) ha fet 443 expedicions a més de 100 països; més de 7.000 actuacions, on hi han participat uns 1.800 artistes que han actuat davant de més de dos milions de persones afectades per conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals.

L'ONG, dedicada a repartir somriures a infants i adults, celebrarà el seu 25è aniversari el 18 i 19 de maig al municipi que la va veure néixer. El divendres es farà un acte al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera, a partir de les 20h, que servirà de repàs de tota la trajectòria de l'entitat fins avui, que és present a 15 països del món. I dissabte, d'11h a 18h, arribarà la gran festa d'aniversari en el marc de la celebració del Circ Cric, on durant tot el dia, més d'una cinquantena d'artistes de Pallassos Sense Fronteres, oferiran al públic català espectacles que han fet riure a infants del Líban, Colòmbia, Burkina Faso, Grècia, Jordània... Un ball de festa major amb pallasses, pallassos i el grup Gertrudis clouran l'efemèride.

Afegeix un comentari nou