4 activitats gratuïtes que pots fer a la Rambla de Barcelona aquest Nadal

Colectic-comunitari
La Rambla de Barcelona amb les decoracions nadalenques d'enguany. Font: Amics de La Rambla. Font: Amics de La Rambla
La Rambla de Barcelona amb les decoracions nadalenques d'enguany. Font: Amics de La Rambla.

4 activitats gratuïtes que pots fer a la Rambla de Barcelona aquest Nadal

Colectic-comunitari

Resum: 

L’associació Amics de La Rambla organitza un seguit d’activitats gratuïtes per convidar a tothom a ‘ramblejar’ aquest Nadal.

La Rambla és un dels indrets més emblemàtics de la ciutat de Barcelona que, per aquestes dates, es guarneix i atreu encara més visitants que en qualsevol altra època de l’any. Però, visitar les llums i les decoracions no és l’únic que es pot fer a l’emblemàtic passeig de Barcelona durant aquestes festes. L’associació Amics de la Rambla organitza, durant tot el mes de desembre, activitats, concerts i rutes per a tots els públics. A continuació, fem un llistat de les que encara es poden realitzar de manera completament gratuïta.

Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra

Avui, dimecres 20 de desembre, a dos quarts de set del vespre, es podrà gaudir del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra a la Basílica de la Mercè, interpretat pel grup ‘Teatre pels Descosits’ amb la participació de Carme Abril, Dolors Roca, Carme Anglès, Jordi Puigdollers, Eduard Benito, Marta Escoz, Sílvia Sabater i Salvador Molin.

Josep Maria de Sagarra de Castellarnau, autor del Poema de Nadal, va néixer a Barcelona l’any 1894 i va ser l’autor d’obres dramàtiques molt populars, a més d’un membre destacat de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres. Sagarra va experimentar profundament amb la llengua i va reflectir en tota la seva obra el seu amor pel seu temps, el seu país i la seva ciutat. L’autor va escriure el Poema de Nadal l’any 1931 i el va recitar amb gran èxit al Palau de la Música de Barcelona. Des d’aleshores aquesta obra mestra s’ha convertit en un poema emblemàtic, que es recita arreu del país en les festes nadalenques.

Rutes per la Rambla

Des de fa ja diversos mesos, i en el marc del projecte 'La Rambla, un nou model de turisme urbà', l'associació Amics de La Rambla vol crear nou relat per la Rambla, donant a conèixer tot el que l'emblemàtic passeig ofereix: cultura, història, patrimoni, etc. Amb aquest objectiu s'organitzen, del 22 al 30 de desembre, diverses rutes guiades per la Rambla.

Les rutes són gratuïtes, però, com els grups són limitats, cal inscripció prèvia a l'entitat.

‘Rambling’

El dia 29 de desembre, Amics de La Rambla organitza el seu segon 'Rambling', una proposta lúdica per jugar a la Rambla amb els telèfons mòbils de les usuàries que hi participin. El 'Rambling' constarà de tres rutes diferents, amb les que descobrir l'entorn d'una manera entretinguda i per a tots els públics. Les rutes que es duran a terme són 'la Rambla Familiar', 'la Rambla Nostàlgica' i 'la Rambla Canalla' i, en cadascuna d'elles, les participants poden guanyar diversos premis.

Les tres rutes quedaran penjades en línia una vegada hagi finalitzat l'activitat perquè es puguin reproduir utilitzant qualsevol dispositiu mòbil.

Ruta de l’Home dels Nassos

Tradicionalment, l'Home dels Nassos de Barcelona surt cada 31 de desembre de la Casa dels Entremesos, passeja per la ciutat, ofereix nassos de pega a la canalla i una xocolatada, i finalitza el seu recorregut a la Plaça Sant Jaume on entrega les claus del 2024 a l'alcalde de Barcelona i al president de la Generalitat.

Aquest any, l'Associació l'Arca de Noé i Amics de La Rambla organitzem la passejada de l'Home dels Nassos i una xocolatada a la plaça del Teatre, que començarà el 31 de desembre a les 11 h a la Casa dels Entremesos.

Afegeix un comentari nou