62 colles alçaran castells per tota Europa per reivindicar el dret a decidir

 Font:
Font:
 Font:
Font:

62 colles alçaran castells per tota Europa per reivindicar el dret a decidir

Resum: 

12 ciutats europees, vuit d’elles capitals, acolliran el proper 8 de juny, aixecades de castells gairebé simultànies per reivindicar el dret a decidir de Catalunya i la consulta del 9 de novembre.

Catalans want to vote - Human Towers for Democracy’ és la campanya promoguda per Òmnium Cultural per internacionalitzar el procés català a través de demostracions castelleres a vuit capitals europees: Barcelona, París, Londres, Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa i Roma. Tanmateix, també hi haurà exhibicions a Montreal (Canadà), Pamplona, Lieja (Bèlgica), Gant (Bèlgica) i Lausana (Suïssa).

El projecte ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge que ha recollit més de 130.000€ per finançar el projecte, xifra que representa un 30% del pressupost total que ascendeix a 400.000€. Les colles castelleres cobriran bona part de les despeses del viatge i la resta es pagarà amb recursos d’Òmnium.

D’aquesta manera, el 8 de juny, la Jove dels Xiquets de Valls actuarà a Londres, mentre que la Vella ho farà a París, els Xics de Granollers a Berlín, els Castellers de Vilafranca a Brussel·les, els Xiquets de Reus a Ginebra, a Lisboa s’alçaran els Castellers de Sants i a Roma ho faran els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú. A banda, els Castellers de Barcelona, els de Sabadell i els Minyons de Terrassa actuaran a la Plaça Sant Jaume i els Castellers de la Sagrada Família davant la basílica de Gaudí de Barcelona. En paral·lel, 32 poblacions catalanes se sumaran a la iniciativa amb aixecades de castells, simultàniament amb aquestes actuacions internacionals.

A banda de les capitals europees, els Carallots de Sant Vicenç dels Horts alçaran a Pamplona coincidint amb la Via Basca, els Castellers de Montréal ho faran a l’emblemàtic Parc Lafontaine de la ciutat, els de Vilafranca actuaran a les ciutats belgues de Lieja (5 de juny) i Gant (6 de juny) i els Xiquets de Reus a Lausana (7 de juny).

Òmnium compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i de les comunitats catalanes a l'exterior.

Afegeix un comentari nou