7 llibres infantils amb consciència social per aquest Sant Jordi 2017

F Pere Tarrés
Portada del Llibre "Animalari de carrer" Font: Editorial Piscina
Portada del Llibre "Animalari de carrer" Font: Editorial Piscina
Portada del Llibre "El Ventafocs" Font: Editorial Baula
Portada del Llibre "El Ventafocs" Font: Editorial Baula
Portada del Llibre "I si fos un ocell?" Font: Editorial Arcàdia
Portada del Llibre "I si fos un ocell?" Font: Editorial Arcàdia
Portada del Llibre "La Nur s'escapa del conte" Font: Mosaics Llibres
Portada del Llibre "La Nur s'escapa del conte" Font: Mosaics Llibres
Portada del Llibre "L'elefant Mainú i l'amistat" Font: El Cep i la Nansa
Portada del Llibre "L'elefant Mainú i l'amistat" Font: El Cep i la Nansa
Portada del Llibre "De quin color és un petó?" Font: Animallibres
Portada del Llibre "De quin color és un petó?" Font: Animallibres
Portada del Llibre "Dracs, princeses i cavallers" Font: Editorial Baula
Portada del Llibre "Dracs, princeses i cavallers" Font: Editorial Baula

7 llibres infantils amb consciència social per aquest Sant Jordi 2017

F Pere Tarrés

Resum: 

Arriba Sant Jordi i us oferim un recull de contes infantils amb rerefons per tal d'ajudar-vos a fer una bona tria.

1 - "Animalari de carrer" - Joan Mitjons i Júlio Aliau. Editorial Piscina.

Una pluja abundant ha deixat un poble ple d'aigua. Arran d'aquest fenomen, els animals han quedat lliures mentre que les persones es mantenen tancades a casa. Aquest àlbum il·lustrat explica com la naturalesa pot capgirar la quotidianitat d'un municipi i imposar-se a les normes establertes pel humans. En clau divertida, el llibre reflexiona sobre com la natura sempre té l'última paraula i sobre la importància de no menystenir-la ni eliminar-la.

El llibre va guanyar el V Premi "Llegir per Créixer" de la Vila de Torredembarra


2 - "El Ventafocs" - Vivim del Cuentu i Ona Caussa. Editorial Baula.

El grup de contacontes Vivim del Cuentu torna a versionar els relats clàssics en aquest nou títol de la col·lecció de contes desexplicats. En aquest cas trobem a "El Ventafocs", un hereu al tron que de sobte es troba explotat pels seus germanastres i que haurà de sobreposar-s'hi per tal d'assolir el seu benestar, malgrat aquest passi per renunciar al tron. Una història de resiliència que manté el to humorísitc de la resta de títols de la col·lecció.


3 - "I si fos un ocell?" - Anna Manso i Susanna Campillo. Editorial Arcàdia.

La Mare de l'Arnau té por a les altures. Ell vol ajudar-la a superar-ho, però per aconseguir-ho necessitarà la complicitat de tota la família. El protagonista d'aquest relat farà volar la imaginació per buscar solucions al seu problema. Algunes les trobarà al taller d'invents del Paco, que es convertirà en el seu centre d'operacions. La seva història és una petita aventura que explora la idea de la perseverança i la solidaritat.

4 - "La Nur s'escapa del conte" - Abir Ali i Gulnar Hajo. Mosaics Llibres.

Aquest és un llibre publicat a Damasc (Síria) l’any 2015 per l’editorial Bright Fingers i que va guanyar Premi "Etisalat Award" a la Millor Il·lustració. El text narra la història de la Nur, una nena que viu en un món fosc i trist. Un dia, la Nur decideix encarar-se al seu present i, a través de la imaginació, s’escapa de la seva història i s’inventa un univers molt millor.

5 - "L'elefant Mainú i l'amistat" - Montserrat Balada i Òscar Julve. El Cep i la Nansa.

L'elefant Mainú sempre ha sentit parlar de l'amistat i ara ha decidit sortir a buscar-la! Què farà amb un llapis, unes ulleres de sol, un flotador, una bufanda, una pinta i una mica de menjar? Un conte molt animal per descobrir qui és i quin peu calça la tan anomenada amistat. La història d'en Mainú té com a pilar fomamental l'educació en valors basada en l'amistat i la solidaritat.

Aquest és el dissetè conte de la col·lecció "El Ginjoler" que és accessible a tots els nens i nenes, tant sords com oients, ja que el text va acompanyat de la traducció en sistema bimodal.

6 - "De quin color és un petó?" - Rocio Bonilla. Animallibres.

A la Minimoni li encanta pintar mil coses de colors: marietes vermelles, cels blaus, plàtans grocs... però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? Vermell com una deliciosa salsa de tomàquet? No, perquè també és el color de quan estàs empipat... Deu ser verd com els cocodrils, que sempre li han semblat tan simpàtics? Impossible, perquè és el color de les verdures i no li agrada menjar-ne! Com podria descobrir de quin color són els petons?

El llibre ens permetrà associar emocions a cada color i a la protagonista del llibre se li plantejaran contradiccions que li permeteran explorar els seus sentiments.


7 - "Contes i Cançons de dracs, princeses i cavallers" - Oriol Toro i Noe Bofarull. Editorial Baula.

"Dracs, princeses i cavallers" ens convida a fer un viatge per diferents històries on els protagonistes no són ni tan valents, ni tan ferotges, ni tan delicats com pugui semblar aparentment. Cada cançó és un petit conte, i cada conte s’explica a través d’una cançó. I així, cantant, ballant i escoltant, viureu un munt d’aventures que, acompanyades de les magnífiques il·lustracions de la Noe Bofarull, a poc a poc us faran anar estimant els seus protagonistes.

Comentaris

Nos agradaria si fos posible prezentar aqui el llibre sobre autisme. Un cuento sobre algunas pautas del autisme. Es la vida ( unes experiencies)de un noi amb el diagnostic de TEA. " ENTRE LLUMS I SOROLLS". Nos fa entrendre millor per que els molesta tant els sorolls i se distrauen tan facil amb els llums.

Moltes gràcies.

Afegeix un comentari nou