7 propostes culturals per arrencar l’any amb optimisme

LaviniaNext
Autor/a: 
Elena Altés i Ariadna Roca
 Font: www.visitpalafrugell.cat
Font: www.visitpalafrugell.cat
 Font: Festival Mil·lenni.
Font: Festival Mil·lenni.
 Font: Federació Catalana dels Tres Tombs
Font: Federació Catalana dels Tres Tombs

7 propostes culturals per arrencar l’any amb optimisme

Autor/a: 
Elena Altés i Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

Gastronomia, música, teatre i art per començar el 2021 gaudint amb els cinc sentits.

Comencem l’any 2021 amb l’esperança de poder tornar a gaudir de la família i els amics i d’anar a totes aquelles festes majors i actes cultura popular que la pandèmia de coronavirus ens ha robat durant el 2020.

La tornada a la normalitat serà un procés llarg, però, per agafar forces, aquest mes de gener arriba carregat de propostes culturals de tota mena, que s’han adaptat a les actuals restriccions Covid.

Obra de teatre: ‘Boira a les orelles’ (Barcelona, del 8 de gener al 7 de febrer)

Aquells qui vulguin anar al teatre estan d’enhorabona. La companyia Els Pirates Teatre estrena aquest mes de gener ‘Boira a les orelles’, una creació que parla sobre la vida d’un noi que és sord i els problemes que se li presenten a causa dels prejudicis de la societat i el desconeixement sobre de les diversitats funcionals. Aquest espectacle el podreu veure a la sala El Maldà.

Festival Internacional de Teatre Mundial (La Bisbal de l’Empordà, del 9 gener al 6 de febrer)

El Teatre Mundial de la Bisbal de l’Empordà, acull el primer cicle de concerts hivernal del Festival Internacional de Teatre Mundial (fITM), que comptarà amb música per a tots els gustos. El fITM oferirà cada dissabte actuacions d’artistes de l’escena musical independent com Maria Jaume, Jaume Arnella i Carles Belda, La Ludwig Band, Capa Negra i Medusa Box.

Festa dels Tres Tombs (Diversos municipis de Catalunya, a partir del 10 de gener)

La tradicional festa dels Tres Tombs es tornarà a celebrar aquest 2021 als diferents municipis de Catalunya, però es farà en format reduït, per poder respectar les mesures de seguretat per la Covid-19. A partir del 10 de gener, cada diumenge -i alguns dissabtes- els cavalls, carros i altres animals de tir es passejaran pels voltants de les esglésies o ermites dedicades a Sant Antoni Abat, el protector dels animals.

La Garoinada de Palafrugell (Palafrugell, del 15 de gener al 28 de març)

Torna, un any més, un dels esdeveniments gastronòmics més populars i antics de la comarca de Girona: La Garoinada. Des de mitjans de gener fins a finals de març, els amants de la garoina, popularment coneguda com a eriçó de mar, podran degustar-la als restaurants i hotels de Palafrugell, Calella i Llafranc. El menú d’enguany consisteix en un entrant de garoines, un plat principal de ‘Catxoflino’ (o bé un plat alternatiu) i unes postres de cítrics.

Obra de teatre: ‘Monroe - Lamarr’ (Tàrrega, 16 gener)

Al Teatre Ateneu, de Tàrrega, podreu veure la Laura Conejero i la Elisabeth Casanovas interpretant una trobada entre les actrius Hedy Lamarr i Marilyn Monroe. Aquesta obra, basada en fets històrics, relata la confrontació entre dues dones molt afectades per la pressió de la celebritat, la submissió de la dona als anys seixanta i el pas del temps.

22 Festival Mil·lenni (Barcelona, a partir del 28 de gener)

La 22ª edició del Fetival Mil·lenni arranca el 28 de gener a la Sala BARTS amb el concert de _Juno, un grup de música format per la María Zahara Gordillo Campos i el Martí Perarnau IV. Demarco Flamenco, Fangoria, Pastora Soler i David Otero són alguns dels artistes que completen el cartell d’aquesta nova edició adaptada a les mesures de seguretat Covid. Recorda: la cultura és segura.

XXXVII Recepció anual d’entitats (Reus, 28 de gener)

Com cada any, el Centre de Lectura de Reus reunirà les entitats culturals, esportives, socials i cíviques del municipi per a crear una taula rodona on es parli de l’actualitat del teixit associatiu. Enguany, amb la pandèmia de coronavirus com a fil conductor.

Exposició: ‘Clucart 2013-2017’ (Tàrrega, fins al 31 de gener)

El Museu Tàrrega-Urgell fa un homenatge pòstum a la galerista i promotora cultural targarina Alba Vilamajó. L’exposició ‘Clucart 2013-2017’ és un reconeixement a la tasca que van dur a terme l’Alba i la galeria Clucart de Tàrrega i mostra les creacions de 21 artistes que van tenir algun vincle amb ella o que van passar per aquesta sala.

Afegeix un comentari nou