Àmbit de la notícia
Cultural

8 propostes culturals per fer caliu aquest mes de febrer

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Ivan Caparrós
  • 'Experiment any 2100', una mostra per fer-nos reflexionar sobre el futur.
    Font: CaixaForum
  • La Hassak Troupe serà una de les atraccions del Festival de Circ Elefant d'Or.
    Font: Hassak Troupe
  • 'Experiment any 2100', una mostra per fer-nos reflexionar sobre el futur.
    Font: CaixaForum
  • Exposició 'Construint nous mons'
    Font: CaixaForum
  • Exposició 'László Moholy-Nagy, Fotografia i fotogrames'
    Font: COAC

Ja som en ple 2020 i l’activitat cultural segueix oferint propostes engrescadores i variades. Destaquem una bona dosi de circ i molta cultura per a tota la família. Perquè malgrat el fred, quedar-se a casa només és una opció. 

 

Festival Internacional del Circ Elefant d'Or (Girona, del 13 al 18 de febrer)

Arriba la novena edició d’un dels festivals de circ que ja s’ha consolidat com un dels grans referents culturals del nostre país i de les arts circenses mundials, en la línia de festivals de tant prestigi com els de Wuqiao, Budapest, Montecarlo o París. El talent de trapezistes, acròbates, malabaristes, equilibristes, ballarines i ballarins i pallassos deixaran bocabadat l'espectador. L'organitza la Circus Arts Foundation.

Exposició 'Experiment any 2100' (Lleida, fins al 23 de febrer)

El CaixaForum de la capital de Ponent explora les possibilitats que ofereix el futur a través d’obres artístiques de diferents disciplines. L’exposició es planteja dubtes com 'Què ens espera a la Terra del futur?', 'Quants serem?', 'Com viurem?' o 'De què viurem? Literatura i cinema de ciència-ficció conviden a reflexionar sobre el futur de la humanitat amb un missatge clar: és a les nostres mans.

Exposició 'László Moholy-Nagy, Fotografia i fotogrames' (Girona, fins al 14 de febrer)

Viatge a l’obra fotogràfica d’un dels noms cabdals de l’escola Bauhaus, una de les més influents en el món del disseny del s. XX, juntament amb Paul Klee, Wassily Kandinsky o Mies van der Rohe. L’exposició s’està celebrant a la sala d’exposicions La Cova, del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), a Girona, i està vinculada al centenari d’aquesta escola referencial centreuropea.  

Exposició fotogràfica ‘Nunca hay que dejar de luchar, aunque en eso se nos vaya la vida’ (Barcelona, tot el mes)

L'espai expositiu de la Sala Fènix, al barri del Raval, ens apropa l'obra del fotògraf xilè Andrés Ignacio. Un treball que contribueix a preservar la memòria del seu país. La resposta d’un poble desarmat a la violència institucional exercida per l’Estat el va frapar i va decidir capturar el que ha passat: la lluita d'un poble que va despertar i que avui segueix la lluita pels seus drets.

Espectacle ‘Sonets de joguina’ (Barcelona, del 8 al 16 de febrer)

L’Auditori, amb direcció musical de Santi Careta i direcció escènica de Jorge Picó, ofereix un espectacle familiar per fer volar la imaginació dels més petits a partir d’un aeroport farcit de personatges de somni. Un viatge en companyia de múltiples instruments i joguines sonores que transporten l'espectador a un univers musical encisador i creatiu ple de sensacions i sorpreses a través de peces de Debussy, Turina, Llongueres, Jaëll i cançons populars catalanes.

Espectacle familiar 'Adéu Peter Pan' (Amposta, 14 de febrer)

Un espectacle per a tota la família que, a través de la imaginació i un munt d’aventures, explora la relació entre els més petits i petites amb els avis i les àvies. En el marc de la programació de Xarxa Amposta, la companyia Festuc Teatre, amb titelles i actors, apropa una història plena de tendresa, diversió i sensibilitat aconseguint la complicitat de petits i grans amb una posada en escena que captiva des del primer moment.

Exposició 'Construint nous mons' (Girona, fins al 23 de febrer)

Amb producció de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), la mostra explora les avantguardes històriques de 1914 a 1945 destacant la seva llibertat, misteri i utopia. Obres d’artistes clau com Marcel Duchamp, Man Ray, Francis Picabia, Varvara Stepánova o Sonia Delaunay, alguns dels noms clau que a la primera meitat del s. XX van trencar amb les formes d’art establertes i van obrir la porta a un nou tipus d’art.

Circ: Mur, de (Cia)3 (Vic, 4 de febrer)

Un espectacle de circ destinat a alumnes de primària en què, a través de la metàfora d’un mur que s’esfondra, es vol transmetre la importància de l’esforç col·lectiu per assolir objectius, per molt difícils que siguin. Aquest lema els inspira per tirar endavant: “Si caminem sols, anem més de pressa; si caminem junts, arribem més lluny”.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari