9 propostes culturals per reactivar el cos en ple agost

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
La rapera Lauren Nine Font: Lauren Nine
La rapera Lauren Nine
Algunes de les propostes de l'edició d'enguany del FITAG Font: FITAG
Algunes de les propostes de l'edició d'enguany del FITAG
Una de les propostes del Gandules'19 Font: Gandules
Una de les propostes del Gandules'19
Núria Feixas, directora de l'ÉsDansa Font: Toni Galitó
Núria Feixas, directora de l'ÉsDansa

9 propostes culturals per reactivar el cos en ple agost

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Catalunya es col·lapsarà durant aquest mes d'agost de propostes culturals a tots els racons del país, un esforç ingent de tanta i tanta gent que no fa vacances per poder preparar una oferta per al gaudi dels que sí que les fan.

Arriba el mes més calorós de l'any i amb aquest l'època de les grans festes majors, els festivals nit i dia, i la superpoblació a les zones rurals on aquests tenen lloc. Tradició i modernitat, heus ací algunes propostes des de Xarxanet per poder omplir les vacances d'activitats.

Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) (Diverses localitzacions - juliol i agost 2018)

Un any més, i ja en són nou, solistes i prestigiosos grups del moment de la música antiga actuen en 36 municipis per donar a conèixer la passió per aquesta modalitat. S’han programat, en total, 53 concerts repartits per tot el territori pirinenc, i l'oferta pel mes d'agost encara compta amb 31 esdeveniments.

Festa Major de Vilanova i la Geltrú (Vilanova i la Geltrú, 20 de juliol - 6 d'agost)

Ja arriba, com cada any, la Festa Major de Vilanova, una de les més importants del calendari de festes majors del país. Correfocs amb diables, gegants, la Carpa Juanita, el Porró, els dracs, els Bordegassos... i les tres mulasses: la Cabreta, la Presumida, i la 'Boja', l'estrella, sense cap mena de dubte. L'espectacularitat de la festa es completa amb l'encant del castell de focs de dissabte 4 a la platja de Ribes Roges, un esdeveniment que fa ombra al Concurs de Castells de focs de Blanes; i els concerts, aquest any amb Els Catarres.

Gandules’19 (Barcelona, del 6 d’agost al 22 d’agost)

Un any més, torna el cicle Gandules del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, organitzat dins el marc d'una de les seves exposicions. Enguany s'enmarca en la mostra "Quàntica", i serà ple d'universos paral·lels, viatges en el temps i altres fenòmens en la frontera de la ciència i la ciència-ficció.

Ésdansa 2019 (Les Preses, 19 al 25 d'agost)

El festival més important de la població garrotxina de Les Preses, és de dansa. L'Ésdansa compleix 36 edicions, i ho fa amb una setmana carregada d'espectacles de producció catalana, però també de fora, amb la presència de grups internacionals, que faran una mostra de danses populars de diversos països dels dos hemisferis.

Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Girona, del 27 d’agost al 31 d’agost)

Durant cinc dies, del 27 al 31 d’agost, les comarques gironines tornaran a ser l’epicentre del teatre amateur. Ho seran amb la dinovena edició del FITAG i, especialment, amb els milers de persones que el festival mobilitza com a espectadors.

Festival Acústica (Figueres, 29 d'agost a l’1 de setembre)

Les grans estrelles del panorama musical es concentren a la capital de l'Empordà, Figueres, per participar en un festival que va començar fa més d'una dècada, amb ganes de fer-se un lloc entre els festivals d'artistes emergents de la zona. El creixement de públic any rere any l'ha convertit en un gegant i una cita imprescindible per a les comarques de l'Empordà i de la resta del país que vagi a passar un cap de setmana a Figueres.

Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (30 d'agost)

La Diada de Sant Fèlix de Vilafranca és la catedral dels castells. Una jornada d'apoteosi on les millors colles malden per batre rècords i fer història. Una jornada absolutament imperdible per a tots els amants de la cultura castellera, que a més a més, coincideix en plena Festa Major de Vilafranca del Penedès.

Essències (Montblanc, 30 i 31 d'agost)

Essències és un projecte objectiu del qual és difondre la cultura, i més concretament, la música, la gastronomia a través de l'activisme i el compromís social. Enguany celebra la quarta edició i l'èxit que està assolint a Montblanc fa que es plantegi fer una edició d'hivern. De moment, per aquest agost hom hi trobarà caps de cartell com ara Gerard Quintana, Quimi Portet, Namina o Xarim Aresté.

Festiu 2019 (Municipis de l’Alta Ribagorça, durant el mes d’agost)

La comarca de l’Alta Ribagorça, com la resta dels Pirineus, s’encén culturalment parlant els mesos d’estiu amb un cicle d’activitats culturals que engloba un important gruix del territori. Parlem del Festiu 2019, que funciona des de principis de juny, fins principis de setembre amb festes familiars, activitats esportives, lúdiques, concerts, i un munt d’activitats que seran la delícia d’una gran part de la població que s’hi desplaci.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou