9 propostes de música, festa i solidaritat, tenyides de lila per entrar a la tardor amb ritme

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
'Una Altra Estrena', la producció de la Federació d'Ateneus i la XTAC per aquesta temporada Font: XTAC
'Una Altra Estrena', la producció de la Federació d'Ateneus i la XTAC per aquesta temporada
Aquest festival es fa al Prat de Llobregat al mes d'octubre Font: Esperanzah
El Festival Esperanzah és un referent de solidaritat a tot el país
 Font:
La Fira Mediterrània arriba a la 22a edició

9 propostes de música, festa i solidaritat, tenyides de lila per entrar a la tardor amb ritme

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Arriben els imperdibles del mes d'octubre amb recomanacions plenes d'un component social, solidari, festiu i, sobretot, feminista; que ens acompanyaran a l'entrada del primer mes fred de la temporada cultural.

Arriba la tardor, i amb ella, el fred. Des de la secció cultural de Xarxanet no renunciem a què aquesta entrada a la primera estació freda, se'ns faci més càlida amb la celebració d'acitivitats festives i lúdiques amb una mirada social, compromesa, solidària i sobretot, feminista.

Manresa, com tothom sap, es transforma en Manrússia quan arriba la fredor de la tardor. La 22a Fira Mediterrània, però, serà aquell oasi de calor que farà vibrar tothom amb la cultura popular i les músiques del món que s’hi aplegaran. En l’edició d’enguany, lidera un projecte euroregional amb participació occitana i balear, i pica l’ullet a la perspectiva de gènere.

La Federació d'Ateneus de Catalunya estrena el proper 6 d'octubre, al Teatre la Lliga de Capellades, la producció d'aquesta temporada: 'Una Altra Estrena', un musical dirigit per Clara Solé sota la direcció artística de Daniel Anglès.

El Prat de Llobregat celebrarà l’onzena edició del Festival Esperanzah, una proposta lúdica que combina música, festa i solidaritat, que ja és cita obligada per a tothom. Des del 2015, s'han destinat 300.000€ de la venda d’entrades a diferents projectes socials, de cooperació internacional i pel foment de l’economia social i solidària al Prat.

El dilluns després del 15 d'octubre se celebra el Dia de les Escriptores, una festa no massa coneguda, i més havent-hi a Catalunya, unes setmanes abans la Setmana del Llibre o, a l'abril, Sant Jordi. Tanmateix, darrerament diversos territoris aprofiten per dedicar tota una setmana a les dones escriptores. Aquest és el cas de la comarca del Maresme, que a través del Consell Comarcal organitza per quarta vegada la Trobada d'Escriptores del Maresme.

La vila de Canyamars, al municipi de Dosrius, es transforma en una vila medieval durant tot un cap de setmana, on els jocs, la gastronomia, els oficis i l’imaginari cultural popular de l’època guanyen tot el protagonisme, a l’entorn idíl·lic dels boscos de Canyamars. Un dels imperdibles de l’any.

El cicle de música celebra la seva 12a edició a la Fabra i Coats de Sant Andreu, en un cap de setmana marcat per la música comunitària i les propostes internacionals. El festival és un projecte de la cooperativa Quesoni. Fa una aposta decidida per l’economia social i per la cerca d’alternatives a l’economia capitalista.

El I Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes organitzat per l’Institut Català de les Dones tindrà lloc els propers 22 i 23 d’octubre a l‘antiga fàbrica Fabra i Coats, amb l’objectiu de reunir en un mateix espai a les persones professionals dels circuits de violència masclista, al personal de les Administracions Públiques encarregades d’intervenir en el disseny i l’execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, a les entitats de dones del territori i al conjunt del teixit associatiu feminista català.

Torna l'esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català. Davant un capitalisme amb una forta capacitat de mutació i adaptabilitat al pas del temps, l’Economia Solidària s’erigeix com un baluard de resistència i construcció de nous paradigmes que ofereixen llum i caliu en un context cada cop més depredador.

La Festa Major de Girona, enguany amb Asian Dub Foundation, Zoo, Oques Grasses, Lildami, Cala Vento i Koko Jean, que seran els caps de cartell de la programació musical de les Fires de Sant Narcís 2019. Les barraques de Girona arriben amb molta força i amb ganes de tornar a transformar el Parc de la Devesa en l’epicentre de les festes del nord de Catalunya.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou