Actuació de la Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals

Actuació de la Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals

Resum: 

La Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals (BSFCSM), ha estat invitada per la Federación Regional de Sociedades Musicales de la Comunidad Autónoma de Madrid, per a participar com a banda invitada en el IX Encuentro de Bandas de Música Ciudad de Parla 2010. L’acte es celebrarà el proper dissabte dia 29 de maig.

El proper dissabte, la BSFCMS, composta en aquesta ocasió per 60 músics de diferents Societats Musicals de Catalunya, oferirà una cercavila, el dissabte dia 29 de maig, pel casc antic de la ciutat de Parla, municipi del sud de Madrid que compta amb 107.000 habitants. Desprès, a les 19h oferirà un concert a la “Casa de la Cultura“ un modern equipament cultural que alberga un Teatre-Auditori de 500 localitats, funcional i acústicament adient per a un concert de les característiques requerides per a les bandes. En aquest encontre, també actuarà la Banda de Música Ciudad de Chinchón, una banda de recent creació i amb una mol bona projecció musical.

La BSFCSM surt novament fora de les contrades catalanes per a intervenir en un esdeveniment musical de gran prestigi, en aquesta ocasió a la Comunidad Autónoma de Madrid. D’aquesta manera, compleix amb varis dels seus objectius, com són oferir uns concerts de gran qualitat musical, desenvolupar aspectes pedagògics pels seus components i portar la representació bandística de Catalunya a d’altres indrets dintre de l’Estat i a Europa. La bona feina i el seus resultats plens d’èxits i elogis, ja han estat contrastats en esdeveniments celebrats a Mallorca, Calataiud, Rastatt (Alemania) i Muggestrum (Alemania), entre altres localitats.

Les tasques pedagògiques i de cohesió social, entre altres, que desenvolupen les Societats Musicals a Catalunya des de fa més de 150 anys, tenen una importància capdal dintre del teixit associatiu de moltes comarques catalanes i molt especialment al sud del Principat. Tanmateix, haurien de ser més reconegudes les seves activitats socials i pedagògiques, que arriben a molts joves de Catalunya, tot arbitrant més convenis i acords amb els Departaments d’Educació i de Cultura i Mitjans de Comunicació, per a desenvolupar les Escoles de Música de les Societats Musicals i comptar amb més presència en els mitjans audiovisuals públics, tot mostrant part de les moltes actuacions i esdeveniments que les Bandes de Música ofereixen arreu Catalunya, bandes que transmeten uns valors culturals propis, populars i tradicionals d’indubtable vàlua per a les generacions actuals i futures.

Comentaris

són uns genis aquests músics! salut i música!!

Afegeix un comentari nou