Albert Català: L'associacionisme i el seu voluntariat han de continuar en mans de la societat civil

 Font:
Font:

Albert Català: L'associacionisme i el seu voluntariat han de continuar en mans de la societat civil

Resum: 

Albert Català i Pou, president de la Federació Catalana de Pessebristes, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Hem de treballar plegats
L'associacionisme a Catalunya està molt viu però les entitats treballen per a elles, realitzen activitats per a elles i per a la seva gent. Això no és dolent però el futur de l'associacionisme passa per unir esforços tots plegats. El que faci una entitat s'ha d'exportar a la resta, que també han de col·laborar. Només així ens assegurem un pròsper futur.

És cert que les activitats que desenvolupem les entitats culturals són ben diverses. No té res a veure el pessebrisme amb els castells o les sardanes, per posar un exemple, però entre ells tenen una mateixa forma de funcionar mitjançant l’associacionisme i el seu voluntariat, fet que serveix de nexe entre les diferents temàtiques que integren la cultura popular i tradicional.

L'associacionisme i el seu voluntariat han de continuar en mans de la societat civil
És la garantia d’èxit i assegura que perduri la nostra cultura i tradicions, una eina clau per al país. Val a dir que aquest potencial d’organització que té la societat civil catalana, en aquest cas organitzant milers d’actes culturals arreu del país a través d’un munt de voluntaris, és un element de cohesió social i vertebrador de la nostra cultura.

Torna a la pàgina reptes de futur

Afegeix un comentari nou