Àngels i Dimonis omplen els teatres de Catalunya

 Font:
Font:

Àngels i Dimonis omplen els teatres de Catalunya

Resum: 

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya agrupa 42 espectacles que mouran 5.000 participants i 60.000 espectadors.

Aquests dies, molts teatres de Catalunya s’obriran i s’ompliran de milers d’actors i espectadors per donar vida a les representacions de l’espectacle nadalenc dels Pastorets, una de les manifestacions tradicionals més genuïnes del nostre país.

A partir de diferents textos i guions, però amb una mateixa il·lusió col·lectiva: utilitzar el teatre per a presentar la historia universal del Nadal, mantenint una tradició de segles i convertint-la en una festa ritual que aplega a petits i grans, a gent de tota creença i procedència i que, majoritàriament conserva una gran vitalitat.

42 espectacles integrats a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya
42 espectacles de Pastorets són els que integren la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, una entitat que va constituir-se al 2006 amb l’objectiu d’esdevenir un fòrum de relació entre els grups i un motor per a la valoració i difusió com a referent cultural. Unes altres finalitats de la Coordinadora són fer de pont de connexió amb l’entorn i els nous canals de difusió, i convertir-se en eina d’intercanvi i de formació.

Aquests 42 espectacles es distribueixen territorialment en una vintena de comarques que abracen tot el territori de Catalunya: del Ripollès al Barcelonès i del Montsià al Baix Empordà. En total oferiran prop de 200 representacions i mouran aproximadament 5.000 participants entre actors i actrius, cantaires, dansaires, musics, tramoies, tècnics i organitzadors. Es compta que per aquests espectacles de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya hi passaran cap a 60.000 espectadors.

Aquest Nadal de 2011, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha promogut la campanya Pastorets Solidaris amb l’objectiu que els teatres de Pastorets siguin un punt de recollida d’aliments destinats a redistribuir a famílies amb dificultats, en coordinació amb les diferents organitzacions de la fundació del Banc dels Aliments, que han sorgit arreu del territori.

Spot publicitari de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya

Afegeix un comentari nou