Àmbit de la notícia
Cultural

Animals fantàstics, un collar infinit i fotografia amb persones migrades LGTBIQ+: el nou cicle del Taller 131

Entitat redactora
Colectic-comunitari
  • L'espai del Taller 131 amb l'exposició 'Comoditat Sexual', de Roseta Ortuño, de la temporada anterior.
    L'espai del Taller 131 amb l'exposició 'Comoditat Sexual', de Roseta Ortuño, de la temporada anterior. Font: Taller 131

'Passenger Tales' i 'Quimeres (Hibridacions osteològiques)', d'Eva Chettle, destaquen en la programació de l'associació Taller 131 d'aquesta temporada.

Joieria, ceràmica, pintura, teatre, fotografia, escultura i poesia ompliran el Taller 131 els pròxims mesos. L’espai de nova creació situat al barri del Raval de Barcelona vol consolidar-se així com un espai associatiu de proximitat per generar interconnexions entre la comunitat a través de diferents llenguatges artístics per tal d'enfortir-la i promoure el pensament crític.

El cicle Ravalacions, que neix per hibridar arts visuals i escèniques, s'inicia amb ‘IN-FINIT’, una exposició de joieria, escultura, pintura, fotografia, collage i ceràmica, a càrrec del Grup Sala Perill. S’inaugurarà el dissabte 17 de setembre a les 12 h amb la projecció audiovisual ‘El collar infinito’, i es clausurarà l’1 d’octubre. Aquest curtmetratge recull les experiències emocionals de diverses persones amb les joies per construir-ne una de col·lectiva.

Les ‘Quimeres (Hibridacions osteològiques)’, de l’escultora Eva Chettle, aterraran amb la lectura dramatitzada d'un fragment de l'obra teatral ‘Metamorfosi Reloaded’, d’Ana Bofill, el 6 d’octubre a les 20 h. Aquests particulars éssers creats a partir d’esquelets animals que són per a l’autora un homenatge a la biodiversitat es podran visitar fins al 29 d’octubre. D'altra banda, 'Metamorfosi Reloaded', una revisió del clàssic de Kafka en clau còmica, es llegirà completa el 19 d'octubre a les 20 h.

El projecte de fotografia participativa amb persones migrades LGTBIQ+ ‘Passenger Tales’, coordinat per Núria Prieto amb el suport de l'associació ACATHI i el centre LGTBI, sacsejarà l’espai per visibilitzar la situació d'aquelles persones perseguides al seu país d'orígen per la seva orientació sexual o identitat de gènere. La inauguració serà el divendres 4 de novembre i es podrà veure fins al 3 de desembre.

I, finalment, el 15 de desembre l’espai s’acomiadarà amb ‘La forma del vers’, un projecte col·lectiu en què cinc artistes visuals han creat a partir de cinc poemes. S’inaugurarà amb un recital-diàleg entre les persones que hi participen, que són Elena Villalba, Irene Cases, Mercè Soler, Mariona Cañadas, Monica Kopatschek, Joan Vigó, Nerea Campo, Laia Carbonell i Cecilia Navarro.

Convertir un taller en escenari

L’aposta per les arts escèniques i la poesia fora dels espais habituals continuarà amb dos esdeveniments. D’una banda, el cicle teatral Kamaleón que acollirà tres monòlegs introspectius de Delfina Caride, Maia Grondona i Maria Pietranera el 30 de setembre a les 20 h. De l’altra, el 3 de novembre, Laura Martín, Xavi Bargués i Joan Urpinell presentaran un singular univers poètic a través de la rapsòdia i la música.

La resistència dels petits espais 

El Taller 131 és un petit espai associatiu de nova creació que va obrir al públic a l’abril d’aquest any. 2022 Des de llavors s'hi han organitzat una desena d'esdeveniments culturals i s'hi han rebut prop de 300 persones en total, expliquen des de l'entitat.

L'espai aposta per les temàtiques socials vinculades a la realitat del barri del Raval, per treure la cultura dels formats habituals i per prioritzar la presència d'aquelles persones que tenen menys accés als circuits artístics oficials, ja sigui per la seva identitat de gènere o sexual, per la seva procedència, perquè estan començant o per qualsevol dels sistemes d'opressió que operen en la nostra societat.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari