Animals fantàstics, un collar infinit i fotografia amb persones migrades LGTBIQ+: el nou cicle del Taller 131

Colectic-comunitari
L'espai del Taller 131 amb l'exposició 'Comoditat Sexual', de Roseta Ortuño, de la temporada anterior. Font: Taller 131
L'espai del Taller 131 amb l'exposició 'Comoditat Sexual', de Roseta Ortuño, de la temporada anterior. Font: Taller 131

Animals fantàstics, un collar infinit i fotografia amb persones migrades LGTBIQ+: el nou cicle del Taller 131

Colectic-comunitari

Resum: 

'Passenger Tales' i 'Quimeres (Hibridacions osteològiques)', d'Eva Chettle, destaquen en la programació de l'associació Taller 131 d'aquesta temporada.

Joieria, ceràmica, pintura, teatre, fotografia, escultura i poesia ompliran el Taller 131 els pròxims mesos. L’espai de nova creació situat al barri del Raval de Barcelona vol consolidar-se així com un espai associatiu de proximitat per generar interconnexions entre la comunitat a través de diferents llenguatges artístics per tal d'enfortir-la i promoure el pensament crític.

El cicle Ravalacions, que neix per hibridar arts visuals i escèniques, s'inicia amb ‘IN-FINIT’, una exposició de joieria, escultura, pintura, fotografia, collage i ceràmica, a càrrec del Grup Sala Perill. S’inaugurarà el dissabte 17 de setembre a les 12 h amb la projecció audiovisual ‘El collar infinito’, i es clausurarà l’1 d’octubre. Aquest curtmetratge recull les experiències emocionals de diverses persones amb les joies per construir-ne una de col·lectiva.

Les ‘Quimeres (Hibridacions osteològiques)’, de l’escultora Eva Chettle, aterraran amb la lectura dramatitzada d'un fragment de l'obra teatral ‘Metamorfosi Reloaded’, d’Ana Bofill, el 6 d’octubre a les 20 h. Aquests particulars éssers creats a partir d’esquelets animals que són per a l’autora un homenatge a la biodiversitat es podran visitar fins al 29 d’octubre. D'altra banda, 'Metamorfosi Reloaded', una revisió del clàssic de Kafka en clau còmica, es llegirà completa el 19 d'octubre a les 20 h.

El projecte de fotografia participativa amb persones migrades LGTBIQ+ ‘Passenger Tales’, coordinat per Núria Prieto amb el suport de l'associació ACATHI i el centre LGTBI, sacsejarà l’espai per visibilitzar la situació d'aquelles persones perseguides al seu país d'orígen per la seva orientació sexual o identitat de gènere. La inauguració serà el divendres 4 de novembre i es podrà veure fins al 3 de desembre.

I, finalment, el 15 de desembre l’espai s’acomiadarà amb ‘La forma del vers’, un projecte col·lectiu en què cinc artistes visuals han creat a partir de cinc poemes. S’inaugurarà amb un recital-diàleg entre les persones que hi participen, que són Elena Villalba, Irene Cases, Mercè Soler, Mariona Cañadas, Monica Kopatschek, Joan Vigó, Nerea Campo, Laia Carbonell i Cecilia Navarro.

Convertir un taller en escenari

L’aposta per les arts escèniques i la poesia fora dels espais habituals continuarà amb dos esdeveniments. D’una banda, el cicle teatral Kamaleón que acollirà tres monòlegs introspectius de Delfina Caride, Maia Grondona i Maria Pietranera el 30 de setembre a les 20 h. De l’altra, el 3 de novembre, Laura Martín, Xavi Bargués i Joan Urpinell presentaran un singular univers poètic a través de la rapsòdia i la música.

La resistència dels petits espais

El Taller 131 és un petit espai associatiu de nova creació que va obrir al públic a l’abril d’aquest any. 2022 Des de llavors s'hi han organitzat una desena d'esdeveniments culturals i s'hi han rebut prop de 300 persones en total, expliquen des de l'entitat.

L'espai aposta per les temàtiques socials vinculades a la realitat del barri del Raval, per treure la cultura dels formats habituals i per prioritzar la presència d'aquelles persones que tenen menys accés als circuits artístics oficials, ja sigui per la seva identitat de gènere o sexual, per la seva procedència, perquè estan començant o per qualsevol dels sistemes d'opressió que operen en la nostra societat.

Afegeix un comentari nou