Anna Corbella: "El Tercer Sector s'ha convertit en un actor clau en el desenvolupament del país. Cal fomentar els vincles de relació entre entitats"

Anna Corbella: "El Tercer Sector s'ha convertit en un actor clau en el desenvolupament del país. Cal fomentar els vincles de relació entre entitats"

Resum: 

Anna Corbella i Albero, directora de la Fundació La Roda, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

El Tercer Sector s'ha convertit en un actor clau en el desenvolupament social i econòmic del país

El complicat moment que vivim actualment està afectant a tots els sectors de la societat catalana, i l’associacionisme també el pateix i molt. Saber resistir aquesta situació és vital pel futur.

El tercer sector s’ha de reinventar i afegir-se al tren de les noves formes de participació social arribant allà on calgui i obtenint un nivell inclusiu molt més important. Estic convençuda que enfortir-nos en eines i estratègies de Responsabilitat Social, per tal d’aportar més valor a l’entramat social i aprendre a captar més recursos, no només econòmics, tot col·laborant amb altres entitats és el camí.

Tenim el repte de gestionar la nostra capacitat no tan sols amb coherència, sinó amb l'objectiu de millorar el nostre rendiment, la nostra excel·lència i per a poder dialogar adequadament amb totes les parts sense excloure ningú.

En aquest context és fonamental que les persones entenguem que el compromís voluntari, el diàleg amb les institucions, les empreses i la participació amb la ciutadania s'ha d'enfortir per avançar tots plegats.

La Solidaritat és un gest que torna
Treballar per fomentar els vincles de la relació i col·laboració amb organitzacions i entitats ens facilitarà poder avançar plegats. Hem de trencar barreres per trobar noves aliances i estratègies de futur que, de ben segur, ens proporcionaran resultats positius. Allà on arribin uns arribaran els altres i així aconseguirem plegats millors objectius, visualitzant més la nostra feina, sumant i sent un bon exemple de solidaritat.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou