Aquests són alguns teatres i ateneus populars que promouen l'art i la cultura

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Sala Aurora Font: Teatre Aurora
Sala Aurora Font: Teatre Aurora
Cooperativa Obrera  Font: Cooperativa Obrera
Cooperativa Obrera Font: Cooperativa Obrera
Teatre de Salt Font: Teatre de Salt
Teatre de Salt Font: Teatre de Salt

Aquests són alguns teatres i ateneus populars que promouen l'art i la cultura

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Us presentem 8 teatres i ateneus emmarcats dins d'un projecte d'associacionisme cultural i vinculats a entitats que fomenten i promouen l'art comunitari, que a través de disciplina i esforç ofereixen propostes arriscades i de qualitat.

A Barcelona:

Teatre de l'Aurora:
Aquest teatre d’Igualada és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre gestionat per la cooperativa Unicoop Cultural. Ofereix una programació estable d'arts escèniques des de l’any 1996 per tal que tothom tingui accés a una oferta de qualitat en teatre i cultura en general. Es tracta d'un espai obert a totes aquelles persones que tinguin necessitat d'art, ja en sigui des d’un punt de vista de creació com de consum.

Espai Rusiñol:
És un centre d’exhibició d’espectacles i d’activitats culturals de Manlleu i seu de l’Associació Cultural Teatre Centre, entitat cultural sense ànim de lucre treballa per promoure i fomentar el desenvolupament de la cultura en general, a través de l’organització i realització d’activitats culturals i especialment en l’àmbit del teatre.

Girona:

Ateneu 24 de juny:
Entitat que impulsa tota mena d'activitats relacionades amb la cultura, la llengua i el territori per generar una ciutadania conscient i compromesa. Treballa per la realització de tasques com ara activitats polítiques per donar veu a moviments i campanyes diverses, excursions i sortides culturals, concerts per donar visibilitat a músics locals, exposicions de denúncia i de creació, participació en fires populars, debats i presentacions, entre d'altres.

Teatre de Salt:
Teatre que posa el públic al centre com a element més important en qualsevol programació teatral. Treballa per impulsar l'oferta teatral i cultural, activitats i descomptes per tal que tota la ciutadania hi pugui tenir accés a la seva programació. Compta amb persones implicades socialment en diversos projectes educatius i és gestionat per El Club de la Fundació La Ciutat Invisible.

Lleida:

Ateneu Popular de Ponent de Lleida:
Entitat cultural fundada l'any 1979 i referent de la vida cultural i civil de la ciutat. Es tracta d'una entitat oberta en què les persones associades poden dur a terme les activitats que desitgin. I és a partir de la coincidència d'interessos que es van crear les seccions de l'entitat amb format lúdic, culturals i formatiu.

Cafè del Teatre:
Espai destinat a la música en viu amb una programació estable de concerts de jazz, folk, cançó d’autor, pop i rock, s’ha consolidat com a màxim referent de la música popular a Ponent. També se celebren recitals poètics, presentacions literàries, exposicions, clown i projeccions d’audiovisuals. A més a més, el Cafè del Teatre és un espai de trobada i oci durant la setmana.

A Tarragona:

Teatre El magatzem:
Edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense (COT) que ofereix una programació fixa d’espectacles. La COT és una entitat centenària que ofereix tallers, presentacions, exposicions, aula d’arts escèniques i lloguer d’espais per activitats culturals. Compta amb diverses sales. Una destinada a la dansa, una sala d'Arts Escèniques, una sala d’actes i diverses sales polivalents.

Teatre Espai:
Entitat amb sala pròpia situada al Vendrell que va néixer per apropar la cultura a l’entorn, promoure un espai lúdic i de cohesió social i impulsar l’ensenyament de les arts escèniques. Ofereix una programació estable a més de cursos i tallers. La programació del Teatre Espai està enfocada a les produccions de petit format o als grups novells.

Afegeix un comentari nou