Arriba el Vaivé a Sant Pere de Ribes

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
El festival Vaivé vol demostrar que la dansa és per a tothom. Font: Festival Vaivé
El festival Vaivé vol demostrar que la dansa és per a tothom. Font: Festival Vaivé
Hi haurà activitats per a tota la família. Font: Festival Vaivé
Hi haurà activitats per a tota la família. Font: Festival Vaivé
La dansa és gaudir dels moviments i les emocions. Font: Festival Vaivé
La dansa és gaudir dels moviments i les emocions. Font: Festival Vaivé

Arriba el Vaivé a Sant Pere de Ribes

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

L’entitat Ger i l’associació Junts en Acció celebren la primera edició del Festival de dansa contemporània inclusiva al municipi del Garraf.

La dansa omplirà d’emocions els espais més emblemàtics de Sant Pere de Ribes els dies 16 i 17 de juliol. L’entitat Ger i l’associació Junts en Acció organitzen la primera edició del Vaivé, un festival de dansa contemporània de carrer que pretén apropar aquest art als veïns i les veïnes i fer-lo accessible a tothom.

Durant dos dies, el festival oferirà als seus visitants tot un seguit d’activitats que volen fer entendre que la dansa és un art que es pot experimentar de moltes maneres i que totes i tots podem gaudir dels seus beneficis.

L’espectacle d’obertura, per exemple, és la peça resultant del taller de dansa ‘Junts ballem’, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Es tracta d’una col·laboració entre Junts en Acció i l’Estudi de Dansa Rosa Maria González i Carme Gatell.

També cal destacar el ‘Taller del Sí’, per adults, en el qual els participants descobriran l’univers que hi ha darrere del primer espectacle de dansa de Las Dueñas del Balón, ‘SÍ’, que també es podrà veure durant el Festival. Es tracta d’una reflexió sobre la mecànica corporal de l’afirmació, perquè a vegades diem “sí”, però el nostre cos diu “no”.

Una altra peça important que trobem dins de la programació és la que dona nom al festival: ‘Vaivé’. El duo de dansa contemporània format per Miquel Barcelona i Laia Santanach oferiran un espectacle hipnòtic a través dels seus moviments pendulars, repetitius i cíclics.

D’altra banda, també s’ha organitzat la visualització d’un documental que mostra el treball elaborat per professionals de la dansa i les arts escèniques del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú amb alumnat de secundària. Una proposta pedagògica que vol transmetre valors com el treball en equip o l’autoestima a través de la dansa i el llenguatge corporal.

I per als qui tinguin moltes coses a dir, hi haurà una taula rodona amb Junts en Acció, Vanessa Sandín, Natàlia Artiach i Angie Mas on es debatrà sobre la dansa contemporània, la creació comunitària i molt més.

El festival acabarà amb una festa amb begudes, entrepans i, com no podia ser d’altra manera, música per poder ballar.

Art, cultura i patrimoni

A banda de ser una celebració d’ànima inclusiva, Vaivé també vol destacar el patrimoni natural i arquitectònic del municipi, omplint cada racó de Sant Pere de Ribes amb tallers i espectacles. “És una fusió d’art, cultura i patrimoni”, destaquen a la seva pàgina web.

El Castell de Ribes, declarat bé cultural d’interès nacional, serà l’escenari de la majoria de les propostes d’aquest festival. Les activitats es faran a les vinyes que l’envolten, a l’església i al pati. La Nau del Ger també acollirà alguns dels espectacles i activitats.

Les entrades dels tallers i del festival es poden comprar a la pàgina web del Ger, on també s’hi pot trobar el lema d’aquesta celebració:

VA i VE

Va cap enfora i Ve de la vida

VAIVÉ

Ve de tu i de mi i Va cap a nosaltres

VAIVÉ

Va de dansa i Ve de dins

VA i VE

I torna…..

VAIVÉ

Afegeix un comentari nou