Beca de recerca històrica “Terra d’ateneus”
Comparteix
L’Institut Ramon Muntaner i la Federació d’Ateneus de Catalunya convoquen la 2a edició de la Beca de recerca històrica “Terra d’Ateneus” amb l’objectiu d’incentivar els treballs sobre la repercussió social de l’associacionisme ateneístic.
L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) convoquen per segon any consecutiu la Beca de recerca històrica “Terra d’Ateneus”, dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball. L’objectiu d’aquesta convocatòria és becar un projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric. La convocatòria és oberta a tots els investigadors dels centres d’estudis locals i comarcals i el termini per a presentar les propostes s’acaba el dia 2 de març d’enguany. El lliurament del treball finalitzat s’haurà de fer a mitjans del mes de desembre de 2015.
Segons les bases, la proposta haurà d’incloure l’estudi, com a mínim, de 2 ateneus i la seva incidència en el context cultural. A l’hora de puntuar els treballs presentats es tindran en compte criteris com l’interès científic del projecte, la metodologia de treball, l’historial científic dels sol·licitants i el grau d’interès de la proposta, ja sigui per la seva innovació o interès general. Els treballs s’hauran d’enviar obligatòriament per correu postal, tot i que també s’ha de fer arribar per correu electrònic a la seu de l’IRMU a mcarme@irmu.org.
La iniciativa de convocar aquesta beca de recerca històrica sorgeix de la col·laboració entre l’IRMU i la FAC i compta amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat qui l’emmarca dins del seu Pla de l’Associacionisme Cultural 2014-2016.
Primera edició, 2014
L’any passat va resultar guanyador el projecte “El Cercle Literari i els inicis de l’associacionisme recreatiu, cultural i polític a la ciutat de Vic (1848-1902)” proposat per l’historiador vigatà David Cao. Aquest projecte va ser escollit pel jurat pel “plantejament curós del projecte i la seva viabilitat, el lligam amb altres estudis d’ateneus de Catalunya per bastir un marc general, un pla de treball precís i raonable” a més de tenir present “el currículum de l’autor que lliga amb la demanda de la Beca”
Les bases de la Beca estan disponibles a la web de l’IRMU i de la FAC.
Afegeix un nou comentari