Berga estrena una exposició itinerant sobre la Patum

 Font:
Font:

Berga estrena una exposició itinerant sobre la Patum

Resum: 

L’acabat de remodelar Casino de Berga s’estrena amb una exposició itinerant sobre la Patum, un recorregut fotogràfic que incideix en els aspectes històrics, sociològics i culturals d’aquesta festa tradicional.

La mostra, a càrrec de la companyia Foto Luigi, servirà per divulgar i difondre la festa màxima de la ciutat. Inicialment, l’exposició s’ofereix en català, castellà, anglès i francès, tot i que l’Ajuntament de Berga està valorant la possibilitat de traduir-la a d’altres idiomes en funció de la demanda amb l’objectiu d’internacionalitzar la festa i donar-la a conèixer més enllà de les fronteres.

És una exposició que inclou una part sentimental molt important. S’ha aconseguit que la gent que som de casa, en veure aquesta exposició, ens puguem sentir part de la Festa”, ha afirmat Àngel Guiu, regidor de la Patum de l’Ajuntament de Berga.

La mostra, que ha tingut un cost de 150.000€ sufragat integrament pel Ministeri de Cultura, es podrà veure a la ciutat fins a les properes Festes del Corpus. Posteriorment, diferents localitats catalanes tindran la possibilitat d’aprofundir en la tradició que més visitants aplega de la cultura popular de Catalunya, declarada patrimoni immaterial de la humanitat per part de l’Unesco l’any 2005.

Afegeix un comentari nou