Bona salut del moviment ateneístic, que escurça la bretxa de gènere

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Joan Ballart
 Font: FAC
Font: FAC

Bona salut del moviment ateneístic, que escurça la bretxa de gènere

Autor/a: 
Joan Ballart
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) ha publicat l'Anuari 2019 amb l'objectiu de fer una radiografia de la situació dels ateneus catalans.

Aquesta setmana s'ha presentat l'anuari del 2019 de la Federació d'Ateneus de Catalunya. El document aportat dades molt interessants que serveixen per prendre el pols del món ateneístic català.

L'abast social de les entitats de la FAC és un dels elements més importants de l'anuari i les xifres indiquen . En aquest sentit la massa d'associats total segueix estable en uns 86.000 socis/socies, amb una mitjana de 487 associats per entitat, d'una mitjana d'edat de 52 anys. Pel que fa a les juntes directives, la bretxa de gènere s'escurça, i trobem una mitjana de 5 homes per 4 dones a les juntes directives.

Pel que fa a l'àmbit econòmic, els ateneus compten amb pressupostos que, en total, sumen uns 27,7 M€. Tanmateix, la distribució és bastant desigual i la gran majoria d'ateneus (44,72%) no tenen pressupostos superiors als 50.000 €. L'altre gran part d'entitats es mouen entre els 50.000€ i els 500.000€ de pressupost.

Finalment, amb relació a la distribució territorial dels ateneus, la concentració més gran es produeix a les comarques de la demarcació de Barcelona, amb 125 entitats (70,62%). Nogensmenys, la distribució dels ateneus de la FAC a la resta de Catalunya és àmplia i diversa. A Girona, amb 19 entitats (10,73%), a Tarragona amb 16 (9,04%) i a Lleida també amb 16 (9,04%).

Consulta l'anuari sencer

Afegeix un comentari nou