CANVIFEST! 2023: el festival inclusiu que apropa la cultura i la música a tots els col·lectius

LaviniaNext
Autor/a: 
Marta Catena
Aquest any se celebra la tercera edició del CANVIFEST!, el dissabte 21 d'octubre, d'11 a 23 h, i el torna a acollir Can Ricart. Font: Diego Diafragma
Aquest any se celebra la tercera edició del CANVIFEST!, el dissabte 21 d'octubre, d'11 a 23 h, i el torna a acollir Can Ricart. Font: Diego Diafragma
Al llarg de la jornada es poden gaudir de diferents activitats i tallers, a més dels concerts i els espectacles d'arts escèniques que hi ha programats. Font: Diego Diafragma
Al llarg de la jornada es poden gaudir de diferents activitats i tallers, a més dels concerts i els espectacles d'arts escèniques que hi ha programats. Font: Diego Diafragma
Una de les activitats que es realitza és el taller de grafiti, a través del qual es pinta un mural conjunt a una de les parets de Can Ricart. Font: Diego Diafragma
Una de les activitats que es realitza és el taller de grafiti, a través del qual es pinta un mural conjunt a una de les parets de Can Ricart. Font: Diego Diafragma

CANVIFEST! 2023: el festival inclusiu que apropa la cultura i la música a tots els col·lectius

Autor/a: 
Marta Catena
LaviniaNext

Resum: 

La tercera edició la torna a acollir l’espai de Can Ricart, situat al barri del Poblenou, a Barcelona, i se celebra el dissabte 21 d’octubre, continuant amb l’objectiu de potenciar la inclusió.

Les instal·lacions del centre cultural Can Ricart, del barri del Poblenou de Barcelona, tornen a ser l'escenari del festival inclusiu i d’acció social CANVIFEST!, impulsat per l’entitat Dj’s pel canvi i enfocat a tots els públics, infantil, juvenil, adult i també a tots aquells col·lectius en risc d'exclusió social.

Enguany, celebren la tercera edició del festival i arriba el dissabte 21 d’octubre, d’11 a 23 h, dotze hores ininterrompudes de música, tallers, activitats i diversió per a tothom, amb la integració social i la normalització de viure en una societat diversa com a elements principals.

“Per a nosaltres és una alegria celebrar la tercera edició, després de passar una pandèmia i moments difícils. Un dels objectius que tenim és pujar una miqueta la qualitat del festival, pel que fa a imatge, infraestructures, artistes…”, destaca Albert Maldonado, cofundador de Dj’s pel canvi, juntament amb Javier Modrego i Alexandre Suriñach.

La importància de trencar barreres i lluitar per la inclusió

La música és el fil conductor que protagonitza la jornada, però la programació també compta amb espectacles d’arts escèniques i diferents tallers que dinamitzen el festival. A més, la inclusió no només està present dalt de l’escenari, sinó que també participen entitats socials en l’organització i l’equip de voluntàries està format per les usuàries d'aquestes.

“L’any passat, per exemple, van venir una desena d’entitats socials a participar i vam poder comptar amb el suport de persones amb capacitats diverses, persones refugiades… No és un festival específic per elles, volem que tothom es barregi i que es trenquin les barreres que la mateixa societat imposa”, destaca el cofundador de Dj’s pel canvi.

A més, el festival és gratuït i accessible a tothom, amb opció de donació per aquelles persones que vulguin ajudar amb la quantitat que es consideri. Els diners recaptats són destinats al projecte social que l’entitat esculli.

Dotze hores de música, activitats i espectacles

La programació és variada i inclou un ampli ventall de possibilitats per gaudir del CANVIFEST!. Per una banda, pel que fa a les activitats, la cooperativa feminista La Magrana Curiosa ofereix jocs infantils, per a les més petites de la casa, per aprendre sobre els valors de la transformació social, d’11 a 15 h.

Des de les 11 h fins a les 18 h hi ha disponibles quatre activitats més, el taller de grafiti, amb Meguiart, en el qual es dibuixa un mural comunitari a una de les parets de Can Ricart; el taller de pinta-cares, amb Jordi Miró; el taller de Dj, amb Plastic Acadèmia, i el taller de tatuatges, amb BlackB.

Pel que fa a les actuacions musicals, són Els Cracs d’Andi els que inauguren la secció de concerts, a les 12 h. És un grup de música íntegrament format per persones amb discapacitat intel·lectual que venen des de l’associació Andi Sabadell. A les 13.15 h i fins a les 15 h és el torn de La Otra Rumba, diversos discjòqueis que punxen únicament amb discos de vinil. Són els ritmes llatins, de salsa i rumba, els que predominen.

Juntament amb La Otra Rumba també actua Patxequito, un professor de salsa i samba que oferirà una classe magistral en directe per a tot el públic. Amb ell, hi haurà l’artista Miss Van Wine de les Musical Sisters.

A partir de les 15 h, comença l’activitat de bingo musical, dinamitzat per Dj’s pel canvi. Com bé diu el seu nom, és el mateix que el joc del bingo, però canviant els números per cançons. ”La gent es posa a cantar i a seguir les cançons que punxem durant l’activitat, es fa karaoke i és un moment bonic”, explica Albert Maldonado.

A les 17 h de la tarda es podrà gaudir de l’espectacle del grup de dansa integrada Liant la Troca. Tot seguit, per amenitzar i animar la tarda, arriba el Dj Adrinano, de 17.50 a 18.50 h, seguit per la Wiwi Rock Band, un grup que toca versions i cançons pròpies. Per acabar, les dues últimes artistes de la nit seran Chica Barata i Dj Missuri.

Un ampli ventall d'opcions de refrigeris i alimentació

El CANVIFEST! també presenta una mostra de productes artesans i locals que es podran adquirir al llarg de la jornada, en una petita fira de tretze paradetes. A més, hi haurà una carpa de Dj’s pel canvi on es podrà comprar la samarreta i la bossa de roba de l’esdeveniment, i una mica de marxandatge.

Al recinte s’hi podran trobar diverses opcions de menjar i beguda per a tots els gustos. Per exemple, DiomCoop, una entitat que es dedica a la inserció social de persones migrades, ofereix àpats típics africans. Per a les més llamineres, hi haurà un estand de restauració sobre rodes de gofres i dolços. També es comptarà amb el BiciBar, Can-vi, Vins per tu i Pop Up Paella, perquè totes les assistents puguin tenir a l'abast una àmplia varietat per degustar el que més els vingui de gust.

“Tota l’aigua que oferirem, serà gratuïta. No volem especular amb aquest recurs de primera necessitat i qualsevol persona que vulgui aigua li donarem de franc”, destaca Albert Maldonado.

Afegeix un comentari nou