Catalunya es prepara per a una Diada commemorativa amb mobilitzacions arreu del país

LaviniaNext
Autor/a: 
Míriam Martos
Manifestació de la Diada Nacional de Catalunya de 2016 Font: Xavier Dengra a la Viquipèdia
La concentració estarà complementada per diferents actes. Font: Xavier Dengra
Les mobilitzacions descentralitzades evitaran veure imatges multitudinàries com aquesta de la Diada 2019. Font: ANC
El lema de la Diada d'enguany serà "Tornem-hi per vèncer: Independència". Font: ACN.
L'ACN, Òmnium Cultural i l'AMI han convocat una manifestació centralitzada a Barcelona. Font: Llicència CC (Unsplash)
L'ACN, Òmnium Cultural i l'AMI han convocat una manifestació centralitzada a Barcelona. Font: Llicència CC (Unsplash)

Catalunya es prepara per a una Diada commemorativa amb mobilitzacions arreu del país

Autor/a: 
Míriam Martos
LaviniaNext

Resum: 

Les entitats anuncien actes i mobilitzacions durant tota la jornada de l'11 de Setembre, en un dia en què es tindran molt presents els efectes de l'1-O i l’actual situació política.

Pocs dies abans de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, les entitats comencen a preparar els actes que constituiran la jornada. L'11 de setembre tornarà amb més força que mai, després de dos anys marcats per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19.

Enguany, el dia de Catalunya seguirà la tradició. La ciutat de Barcelona serà la que aculli a totes aquelles persones que vulguin participar en la mobilització centralitzada convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Les entitats han preparat una marxa per alguns dels carrers de la capital, iniciant-se a l'avinguda del Paral·lel, passant pel Passeig de Colom i acabant als voltants de l'Estació de França, concretament a l'avinguda Marquès de l'Argentera.

Tot i que l'hora d'inici de la manifestació està prevista per a les 17.14 h, l'entitat recomana les assistents arribar-hi cap a les 16.30 h, per tal de facilitar l'organització de tots i totes aquelles que vulguin formar-ne part. La concentració dividirà l'avinguda Paral·lel en deu trams, on es classificaran les participants per comarques i barris barcelonins.

Actes més enllà de la capital per la Diada

L'esquerra independentista també ha anunciat altres mobilitzacions convocades per la CUP, Arran, Alerta Solidària, Endavant, SEPC i COS. A la mateixa capital, s'ha convocat les participants a les 18.30 h a la Plaça Urquinaona.

A més, es podrà celebrar el dia des d'altres punts del territori, com per exemple Girona, amb una crida a les 17 h a l'Avinguda Ramon Folch; a les 12 h a Lleida, a la Plaça Paeria, i a Reus al Mercat Central, a les 19.30 h. En algunes d’aquestes ciutats també tindran lloc diferents actes polítics.

A Barcelona, Òmnium Cultural també celebrarà l’anual 'Festa per la Llibertat', que tindrà lloc al Passeig Lluís Companys de Barcelona. Entre les activitats, el cartell recull un fira d'entitats, un acte polític i diversos concerts.

Una campanya amb especial perspectiva històrica

Per la promoció de la imminent edició, l'ANC ha compartit la peça audiovisual promocional de la Diada, una campanya on l'entitat anima a la gent d'arreu a “fer un pas endavant”, rememorant la història del moviment i les accions que s'han portat a terme els últims anys.

Tornem-hi per vèncer: Independència’, serà el lema que encapçali la mobilització, fent estreta referència al poble, l'únic que, segons elles, pot assolir l'objectiu polític pel qual fa anys que lluiten.

De fet, el títol escollit per l'ANC posa especial èmfasi en la memòria dels fets de l'1 d'octubre, ja que enguany es commemora el cinquè aniversari. El Consell per la República Catalana ja ha avançat que es reivindicarà la "victòria del referèndum" amb una concentració unitària a Barcelona, que comptarà amb el suport d'entitats i associacions independentistes.

En paraules de l'Assemblea, tenir present el dia durant la Diada ajudarà a "corregir els errors de fa cinc anys" per tal de tornar a "impulsar" el moviment independentista i portar-lo al capdamunt de l'agenda política.

Afegeix un comentari nou