Cervera acollirà la trobada d’editors i editores de la Viquipèdia en català

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: Viquipèdia
Font: Viquipèdia

Cervera acollirà la trobada d’editors i editores de la Viquipèdia en català

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La XII edició de la Viquitrobada pretén ser un espai de reunió i de formació de la comunitat editora d’aquest projecte que promou el coneixement lliure.

El municipi de Cervera, enguany Capital de la Cultura Catalana, acollirà els dies 30 de novembre i 1 de desembre la XII Viquitrobada que agrupa anualment editors i editores de la Viquipèdia, l’enciclopèdia en línia dotada de contingut de manera desinteressada pels mateixos lectors i lectores.

La trobada està organitzada per Amical Wikipedia, l'entitat té com a objectiu “que la suma de tot el saber humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible per tothom en qualsevol llengua”.

L’organització ha plantejat una trobada de dos dies amb tallers i debats per a la comunitat editora i les persones interessades en el coneixement lliure, que tindrà lloc en els espais de la Universitat de Cervera.

Tot i que la programació no està tancada del tot, ja que hi ha espais que resten oberts a propostes de debats o tallers dels mateixos editors i editores que hi assistiran, està prevista una formació de talleristes per a ‘viquimaratons’, seminaris i línies discursives i una xerrada sobre la situació internacional i la deriva del moviment Wikimedia, entre d’altres.

Afegeix un comentari nou