Cinc novetats literàries amb petjada social per aquest estiu

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
Des de Xarxanet et portem una selecció de lectures imprescindibles amb petjada social. Font: Pexels (Llicència: CC)
Des de Xarxanet et portem una selecció de lectures imprescindibles amb petjada social. Font: Pexels (Llicència: CC)
L'època estival és una de les més esperades pels lectors fervents.  Font: Pexels (Llicència: CC)
L'època estival és una de les més esperades pels lectors fervents. Font: Pexels (Llicència: CC)
Entre les novetats també hi ha lectures dirigides als infants. Font: Pexels (Llicència: CC)
Entre les novetats també hi ha lectures dirigides als infants. Font: Pexels (Llicència: CC)

Cinc novetats literàries amb petjada social per aquest estiu

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

Et portem una selecció de lectures d'editorials independents sobre temes com la localització, el feminisme actual, claus bàsiques del col·lectiu LGTBI, alternatives transformadores als processos globals i personatges històrics rellevants.

L'època estival és un dels moments més desitjats pels lectors fervents. En disposar de més temps lliure, permeten gaudir de la lectura de clàssics però també de novetats que ens ajuden a comprendre millor el món en què vivim.

Aquest és el cas de la selecció que et portem des de Xarxanet, un conjunt de cinc llibres d'editorials independents que pretenen acostar-nos a noves realitats i descobrir més sobre temes com la localització, el feminisme actual, claus bàsiques del col·lectiu LGTBI, alternatives transformadores als processos globals i personatges històrics rellevants.

  • LGTBI. Claus bàsiques.

Com indica el títol, el llibre d'Eugeni Rodríguez i Cristian Carrer (editorial Sembra Llibres) ens ofereix les claus bàsiques per a entendre, aprendre i actuar a favor dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. Així, ens ajuda a donar resposta a preguntes com: Què significa diversitat afectiva, sexual i de gènere? Quina és la llarga història de la lluita pels drets de les persones LGTBI? Com es manifesta l’LGBTI-fòbia? Com es tradueix en assetjament escolar? Quins protocols hem de seguir per a prevenir, detectar i eradicar aquesta xacra?

  • El futur és local

L'editorial Pol·len porta al nostre país la traducció d'aquesta obra d'Helena Norberg-Hodge. Un assaig sobre el moviment inspirador de la localització que afavoreix l'autonomia i la diversitat i crea sistemes alimentaris locals basats en l'ecologia i la sobirania alimentària.

  • La potència feminista o el desig de canviar-ho tot

En aquest llibre de l'editorial Traficantes de Sueños, Verónica Gago parla del nou protagonisme assolit pels feminismes en els últims anys i com aquests han esdevingut un moviment massiu i radical, que desborda els carrers i transforma la gramàtica de diverses lluites.

  • Plurivers. Un diccionari del post-desenvolupament

Des d'Icaria Editorial se'ns presenta la darrera novetat: una estimulant col·lecció de més de 100 assajos sobre alternatives transformadores als actuals processos dominants del desenvolupament globalitzat, incloses les seves arrels estructurals anclades en els valors de la modernitat, el capitalisme, el domini estatal i la masculinitat.

  • Col·lecció Els Petits Tigres

L'editorial Tigre de Paper ha creat la col·lecció infantil Els Petits Tigres amb històries properes de persones valentes i entusiastes que van fer coses extraordinàries. La col·lecció s'adreça a infants d'entre 7 i 11 anys i espera que amb aquestes lectures descobreixin l'alegria de ser lliures, la passió per viure i la constància per fer un món millor.

Els dos primers relats expliquen les vides de la supervivent i lluitadora incansable Neus Català i de la periodista i escriptora Montserrat Roig. Amb textos d'Uriol Gilibets, il·lustracions de David 'Agrio' i assessorament històric de Carles Viñas.

Afegeix un comentari nou