Comença la gira 2010 del (World Choir (Cor Jove Mundial)

 Font:
Font:

Comença la gira 2010 del (World Choir (Cor Jove Mundial)

Resum: 

80 veus de diferents cultures del món es reuniran a Tenerife aquest estiu, per preparar un exigent repertori de la mà de dos directors de renom: el català Josep Vila i Casañas (actual director de l’Orfeó Català i del Coro de Radio Televisión Española) i el noruec Ragnar Rasmussen (director del Cor Nacional de Joves de Noruega). Del 5 al 26 de juliol aquests joves compartiran aquesta experiència coral d’alt nivell. Després del Campus de Treball deixaran Canàries i viatjaran cap al País Basc, Castella-Lleó, Balears i Catalunya.

El World Youth Choir, artista per a la pau de la UNESCO, és un dels projectes corals més significatius a escala global, no només per la seva singular formació i l’alta qualitat de les seves originals apostes artístiques, sinó per ser un projecte que promou el diàleg intercultural, construint ponts entre cantants joves de molt diverses cultures.

Cada any el World Youth Choir es reuneix en dues sessions de treball, estiu i hivern. En cada sessió d’estiu el cor tria un país diferent i durant aquest temps el grup format per prop de 90 joves cantants, d'entre 17 i 26 anys, i de més de 40 nacionalitats, prepara un repertori d’alt nivell de dificultat, durant dues setmanes d’assajos intensius.

Des del seu inici el 1989, el World Youth Choir ha treballat sota la direcció dels més prestigiosos directors, entre altres, Anton Armstrong (USA), Frieder Bernius (Alemanya), Michael Brewer (Gran Bretanya), Denis Menier (Bèlgica), Eric Ericson (Suècia), Gary Graden (Suècia), María Guinand (Veneçuela), Felipe Izcarai (Veneçuela), Toñu Kaljuste (Estònia), Eri Klas (Estònia), Eduardo Mata (Mèxic), Paul Smith (USA), Ole-Kristian Ruud (Noruega), Robert Shaw (USA), Nobuaki Tanaka (Japó), André Thomas (USA), Jonathan Velasco (Filipines) i Michelle Weir (USA).

Per a més informació: Moviment Coral Català – Mediterranean Office for Choral Singing
Via Laietana, 54, 2n., despatx 214 08003 Barcelona Tel. i Fax: +34 93 319 67 28 e-mail: mcc@mcc.cat · www.mcc.cat, http://www.worldyouthchoir.org/HosttheWYC.aspx

Afegeix un comentari nou