Comença la temporada castellera universitària

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Comença la temporada castellera universitària

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Aquest dijous comencen les diades universitàries amb actuacions a Lleida i a Vic. Enguany la majoria de colles arriben a plaça havent fet ja molt bones actuacions en solitari i bones proves als assaigs.

Moltes colles castelleres ja fa dies que han donat per tancada la temporada i les que encara no ho havien fet, la van acabar aquest diumenge. Ara és el torn de les colles castelleres universitàries, les quals es regeixen per un calendari diferent al de les convencionals vinculat als mesos lectius.

El tret de sortida el donaran aquest dijous 22 de novembre els Marracos de la Universitat de Lleida i els Emboirats de la Universitat de Vic. A Lleida, juntament amb la colla amfitriona hi actuaran els Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona i els Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili. Vic acollirà la resta de colles universitàries en actiu: els Xoriguers de la Universitat de Girona, els Arreplegats de la Zona Universitària (Barcelona) i els Passerells del Tecnocampus Mataró.

Després de tres mesos d’assaig, la majoria de colles universitàries arriben a plaça amb molt bones expectatives de cara a aquesta temporada. El divendres passat els Arreplegats van descarregar, en una actuació en solitària en el marc de la festa de Sant Albert de la Facultat de Física i Química de la UB, el tres i el quatre de set, el cinc de sis i un pilar de cinc. D’aquesta manera, marcaven un Sant Albert històric i deixaven entreveure que aquesta pot tornar a ser una gran temporada pels de la Zona Universitària.

La majoria de colles universitàries arriben a plaça amb molt bones expectatives de cara a aquesta temporada.

Els Xoriguers i els Ganàpies també estan contents amb aquest inici de temporada. Els de Girona ja han portat a plaça el cinc de sis i el tres de sis aixecat per sota i els de l’Autònoma han fet castells de sis, entre els quals la torre de sis i el quatre amb el pilar, a totes les actuacions que han tingut fins ara. Per la seva banda, els Pataquers arriben aquest dijous a Lleida havent descarregat diverses torres de sis senceres a assaig i els Marracos tenen la vista fixada en el tres de set.

Afegeix un comentari nou