Cultura popular catalana a l'abast de tothom

LaviniaNext
Gegants Roc i Eulàlia a les Festes de Sant Josep Oriol. Font: El Món Gegante
Gegants Roc i Eulàlia a les Festes de Sant Josep Oriol. Font: El Món Gegante
La Coral Cardonina publica tot el seu contingut al seu perfil de Facebook. Font: Coral Cardonina
La Coral Cardonina publica tot el seu contingut al seu perfil de Facebook. Font: Coral Cardonina
Colla de Sardanistes VIoletes del Bosc a Barcelona. Font: Ajuntament de Barcelona
Colla de Sardanistes VIoletes del Bosc a Barcelona. Font: Ajuntament de Barcelona

Cultura popular catalana a l'abast de tothom

LaviniaNext

Resum: 

Arran de la situació de confinament per la Covid-19, entitats de cultura popular catalana segueixen la seva activitat a través de xarxes socials i plataformes en streaming.

La situació d'alarma i confinament a causa de l'emergència sanitària pel coronavirus ha forçat que totes les activitats, celebracions i tallers de les entitats de cultura popular catalana s'hagin hagut de suspendre o ajornar-se fins que la situació millori. Això ha suposat una frenada en sec de tota l'activitat de cultura popular a Catalunya, i, per aquesta raó, entitats d'arreu del territori s'han organitzat per tractar de continuar la seva missió.

Això ha estat possible gràcies a les noves tecnologies i les xarxes socials. Per tal de contribuir a un confinament més entretingut, cultural i millor, diverses entitats de cultura popular han començat a retransmetre música, vídeos, tallers i fins i tot concursos.

Música per tothom

La Coral Cardonina, una coral de Cardona fundada el 1958, ha començat a publicar diàriament totes les seves actuacions i concerts realitzades els darrers anys a través del seu perfil de Facebook, sota el lema 'Que la música ens acompanyi'.

Dins de l'àmbit musical, l'editorial de música catalana FICTA ha posat a disposició de tothom gratuïtament el primer disc del Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Josep Vila i Castañas, a través de la plataforma de música Spotify.

Gegants i Sardanes en streaming

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya ha posat a l'abast de tothom les darreres tres revistes sobre gegants que només estaven a disposició per aquelles persones sòcies de l'entitat. En addició, l'agrupació ha organitzat un joc en línia sobre la Fira del Món Gegantes, que consisteix a contestar unes preguntes sobre 'un conte de gegants'.

Conte del Joc de la Fira. Font: Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

L’Associació dels Amics dels Gegants del Pi també s'ha sumat a aquesta iniciativa, i ha posat a disposició de tothom vídeos de la seva hemeroteca en el seu canal de Youtube. A més, a causa de la cancel·lació de les Festes de Sant Josep Oriol 2020, ha proposat a la ciutadania realitzar diverses activitats a través del seu perfil d'Instagram, sota l'etiqueta #SJO20, on animen a tothom a participar a penjar contingut sobre els gegants del Pi o de festes d'anys anteriors.

Una publicación compartida de Els Gegants del Pi (Barcelona) (@gegantsdelpi) el

Per últim, La Confederció Sardanista de Catalunya, arran de la cancel·lació de totes les activitats organitzades per les colles sardanistes a Catalunya, proposa aprendre a ballar sardanes amb l'ajuda dels tutorials de passos bàsics de sardanes que es troben disponibles a través del seu canal de Youtube.

Afegeix un comentari nou