Cultura popular i solidaritat, el 2x1 d’aquest Nadal

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Cultura popular i solidaritat, el 2x1 d’aquest Nadal

Resum: 

Aquests dies a Corbera de Llobregat s’hi representa un dels pessebres vivents més importants de Catalunya, però enguany ens dóna l’oportunitat de ser solidaris.

Per tothom és ben sabut que quan arriba el Nadal és època de pastorets i pessebres vivents. Malgrat el primer pessebre vivent català va tenir lloc el 1956 a Escaldes d’Engordany sota la direcció d’Esteve Albert Corb, el que ha tingut una major trajectòria (50 anys) i trascendència per l’evolució estructural que va suposar, ha estat el Pessebre Vivient de Corbera de Llobregat. Aquesta activitat aplega cada any més de 200 figurants de l’Associació Amics de Corbera que ens transporten durant uns quants dies al Nadal primigeni.

A l’espectacular marc de la Penya de Corb pastors, rabadans, filadores i àngels s’apleguen sota el relat poètic de Joan Crosas per delectar-nos amb un passeig tradicional i nostrat que acaba amb un conjunt de quadres costumistes representatius del Nadal català.

Paral·lelament al desenvolupament del pessebre l’Associació Corbera Voluntària ens ofereix l’oportunitat de ser solidaris. I és que tot aquell qui s’acosti a veure el pessebre pot aportar menjar que serà repartit entre les famílies més necessitades de la població.

L’Associació Corbera Voluntària es va crear tot just fa un any arrel del Gran Recapte d’Aliments que organitza el Banc d’Aliments. Els voluntaris, conscients de la manca d’un organisme que gestionés la distribució d’aliments entre aquells qui en necessitaven, es van organitzar per mantenir aquest recapte al llarg de tot l’any i distribuïr-ne els aliments.

Actualment organitzen un munt d’activitats al llarg de tot l’any que ens conviden a ser solidaris i que podeu consultar al seu bloc.

Afegeix un comentari nou