Cultura reconeixerà la tasca arxivística de les associacions sense ànim de lucre dissabte

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Activitat programada en edicions anteriors del Dia de l'Associacionisme Cultural Font: FAC
La 1a Jornada d'Arxius i Associacionisme farà una diagnosi dels fons documentals existents a les entitats

Cultura reconeixerà la tasca arxivística de les associacions sense ànim de lucre dissabte

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L'associacionisme és un dels pilars més bàsics de la cultura catalana. Es tracta d'una tradició que ve de lluny. Enguany, el Departament de Cultura ha organitzat la 1a Jornada d'Arxius i Associacionisme, tot un reconeixement a les entitats.

El 28 de setembre, a partir de les 9h a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, a Sant Feliu, es celebrarà la 1a Jornada d’Arxius i Associacionisme, una diada que vol ser un punt de trobada entre arxius i entitats sense ànim de lucre que tenen fons documentals d’alt interès i desitgen millorar el tractament, conservació i difusió dels seus fons patrimonials. L’organització de l’esdeveniment va a càrrec de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme i la Direcció General de Patrimoni Cultural.

Les associacions de cultura popular, amb el pas del temps, generen un nombre important de documentació administrativa, i també de gestió del coneixement, que convé molt tenir-ne cura ja que esdevenen testimonis de la identitat de país. Els arxius de les entitats són tresors que cal mimar i divulgar amb estima tot aprofitant les eines i recursos que la tecnologia del present ofereix. És un riquíssim llegat que cal vetllar perquè sigui d’utilitat en el futur.

En una primera part es presentarà el resultat de l’enquesta que es va realitzar el passat mes de febrer per tal de realitzar la diagnosi dels fons documentals de què disposen les entitats del país. En una segona, es realitzaran una sèrie de comunicacions amb una taula rodona que serviran per compartir experiències i bones pràctiques que afavoreixin la col·laboració en el tractament, la conservació i la difusió d’uns fons d’alt interès patrimonial pel país.

Afegeix un comentari nou