Diada de Sant Jordi al Raval

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Pila de llibres Font: Gaelle Marcel (Unsplash)
Pila de llibres Font: Gaelle Marcel (Unsplash)

Diada de Sant Jordi al Raval

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

La Fundació Tot Raval ha recollit un grapat de propostes culturals que impulsaran entitats i equipaments del barri barceloní.

A l'espera de poder tornar a sortir al carrer, les organitzacions participants a la Diada de Sant Jordi al Raval 2020, ofereixen iniciatives per gaudir online el proper dijous 23 d’abril. Les ha recollit la Fundació Tot Raval:

En streamming

'Contes molt animals'
Una cabra molt afamada, una eruga molt poruga i una granota ben estranyota. Voleu sentir contes molt animals? Doncs va, la Gina Clotet us espera a l'altra banda de la pantalla amb la maleta ben plena de contes!

Lectura d''El púding o Per molts anys. Fer-ne vint-i-cinc és important', d'Irene Solà. Text escrit per la Irene Solà per la publicació 'Vint-i-cinc anys de La Capella', editat per Anna Pahissa.

'La Rosalía, el drac i el cavaller'
Una versió lliure de la història de Sant Jordi explicada amb ombres.

Conviden a fer una classe online de capoeira per a infants.

Durant tota la jornada

Llançament de l’eina didàctica pel treball intercultural als espais educatius. Conversa moderada per Mònica Moreno Dionís, professora tècnica cicles formatius i redactora de l’eina, amb tres ex-alumnes de diferents centres educatius del Raval.

Contacontes 'Dos homes molt generosos': adaptació d’un conte popular àrab sobre l’amistat i la generositat.
Taller de reciclatge 'Crea el teu propi Drac, fàcil i ràpid!'
Representació de la llegenda de Sant Jordi: fragment interpretat per alumnes de les Aules d’Acollida
'Què puc llegir aquest dies?': voluntàries de l’equip de Diàlegs recomanen llibres tot llegint un petit paràgraf.

'Banderoles: volem acollir'
Fes les teves pròpies banderoles amb missatges d'acollida per a les persones en recerca de refugi. Aquest taller de manualitats s'adreça principalment a infants i joves, però hi pot participar tota la família.

'El anciano y el escorpión'
Aquesta història, que avis i àvies, besavis i besàvies explicaven tradicionalment al Marroc, parla de la importància de mantenir les creences.

'Claus reflexives per a l'educació sexual'
Presentació de les guies elaborades des del projecte 'Sexualitats' liderat per l'entitat, partint de la seva experiència a les aules i a la vida, sobre educació sexual feminista amb perspectiva de drets i el paradigma de diversitat. Les guies son de lliure accés amb la voluntat de donar eines reflexives i molt operatives per a professionals.

'Arreu del Món'
En recordatori de la companya Maria Casas, l'associació comparteix aquest tema, amb lletra d’Esther Magich i música de Joan Magich.

Com una petita mostra de la cultura popular catalana, presenten el Balls de Bastons i El Bou i La Vaqueta del Raval.

Aquesta agrupació musical del barri vol animar amb la seva versió d' "I will survive".

El MMB, en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, proposen una edició especial del joc de preguntes #MuseumQuizaCasa, edició familiar. Amb preguntes entorn a personatges, històries, escriptors i escriptores vinculades a llibres clàssics i actuals de temàtica marítima i científica.

'Cuentos de cuidados'
Lectura dinamitzada com una eina per ajudar a l'abordatge de les pèrdues i el dol a través del conte. Activitat per a persones adultes.

Presentació del llibre 'De Egipto a Síria. El principio de una revolución humana y sus antecedentes', de Mamadou Ly amb Dario Renzi, a càrrec de Rocco Rossetti, autor de l'assaig introductori.

'Recomanant Justícia Global!'
Per aprofitar aquest dies que hem d'estar tancades a casa, us recomanem alguns llibres relacionats amb la justícia global a través d'un vídeo fet per les voluntàries de l'SCI!

'Cuinant la memòria. Receptes perquè no se'ns en vagi l’olla'
Presentació d'aquest receptari que neix amb l'objectiu de ser una eina que faciliti l'autogestió de l'alimentació en el dia a dia de les persones amb deteriorament cognitiu i promoure una alimentació saludable.

'La Passió segons Sant Mateu'
Òpera Prima, de creació comunitària del Gran Teatre del Liceu. En la versió d'aquesta obra del projecte Streetwise Opera hi participen professionals de l'òpera i persones que no s'hi dediquen professionalment, entre les quals es troben persones sense llar.

Afegeix un comentari nou