Dues noves imatges de La Patum de Berga dels anys 20

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dues noves imatges de La Patum de Berga dels anys 20

Resum: 

El fons patrimonial de La Patum té, des d’aquesta setmana, dues noves instantànies de la festa, inèdites fins ara, i que corresponen als anys 20.

Les imatges són una còpia de les originals, que pertanyen a l’Arxiu del Centre Excursionista de Catalunya.

Les fotografies corresponen a l’entrada de les autoritats a l’Ajuntament de Berga després de la sortida d’Ofici i abans de l’inici de La Patum de lluïment, mentre que l’altra, mostra els quatre Gegants plantats possiblement una estona abans. Segons fonts de l’Arxiu de La Patum, l’elevada presència de banderes espanyoles indicaria que van ser realitzades durant la dictadura de Primo de Rivera, en concret, a l’any 1924, quan es va fer coincidir un gran homenatge comarcal a la bandera amb les festes del Corpus.

Aquestes imatges s’afegeixen a la quarantena de fotografies de l’any 1926, fetes públiques el passat mes de febrer pel Patronat, de la històrica festa de Berga i que permeten descobrir molts detalls de les Patums d’aquells anys (abillament, instruments que formaven part de la banda, etc.), així com pel que fa els vestits, el pentinat i altres elements dels quatre Gegants berguedans.

Afegeix un comentari nou