El 18è Festival de cultura Ravals dedica les seves activitats a la lluita contra el canvi climàtic

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
Actuacions musicals, xerrades, exposicions, tallers i jocs per a tota la família tindran lloc al Raval del 5 al 18 de novembre Font: Tot Raval
Actuacions musicals, xerrades, exposicions, tallers i jocs per a tota la família tindran lloc al Raval del 5 al 18 de novembre Font: Tot Raval
Aquest any el Festival Ravals combinarà activitats digitals i presencials Font: Tot Raval
Aquest any el Festival Ravals combinarà activitats digitals i presencials Font: Tot Raval

El 18è Festival de cultura Ravals dedica les seves activitats a la lluita contra el canvi climàtic

Autor/a: 
Marta Pérez Fargas
Ravalnet

Resum: 

Una cinquantena d’entitats del barri del Raval de Barcelona organitzen activitats entorn a la defensa del clima i del medi ambient del 5 al 8 de novembre.

Els carrers i places del Raval es preparen per acollir la que serà l’edició número 18 del festival Ravals, una cita anual coorganitzada per entitats i veïnes del barri que programen activitats entorn un eix temàtic transversal. Enguany aquest eix és la lluita contra el canvi climàtic, amb l’objectiu de promoure i sensibilitzar a nivell local sobre la importància de la defensa i cura del medi ambient.

Sota el lema "Entre tots i totes construïm un barri sostenible", la programació d’aquesta 18a edició, protagonitzada també per les mesures sanitàries degut a l’augment de contagis per la covid, combinarà activitats en format digital i activitats presencials, limitant-ne l’aforament i amb inscripció prèvia. "Serà complicat perquè el Ravals és un festival de pas, la gent passa i s’hi queda. Amb el tema d’haver de fer inscripció prèvia serà més difícil, però ho farem", comenta Juan Pedro Diotaiuti Parés, tècnic de cultura de la Fundació Tot Raval.

Cultura comunitària per la defensa del medi ambient

Del 5 al 8 de novembre hi podrem trobar una programació molt variada proposada per una cinquantena d’entitats del barri. Des d’actuacions musicals, obres de teatre, xerrades, exposicions fins a activitats esportives, tallers i jocs per a tota la família, totes elles, això sí, sota el paraigües de la lluita contra el canvi climàtic. "L’any passat va ser un any molt important en la defensa del clima, i això ens va fer decidir que aquest fos l’eix temàtic d’enguany", explica Juan Pedro Diotaiuti Parés.

A més la perspectiva ecologista també s’ha tingut en compte en el funcionament i l’organització interna. Com explica Diotaiuti: "Aquest any no hem fet programes impresos, tota la difusió serà online, farem servir material reutilitzable i promourem l’intercanvi com a mètode per a donar nous usos als materials i a les coses". A més des de l’organització preveuen fer formacions a les entitats participants per tal d’adoptar mesures de sostenibilitat i eficiència energètica.

Un procés de coorganització enmig del confinament

El Festival Ravals és una celebració que s’organitza de manera col·lectiva des de fa 17 anys entre associacions, entitats i col·lectius diversos del barri del Raval. "Per tota la gent que l’organitzem la part més important és el procés col·lectiu de creació. El resultat final és quasi l’excusa per trobar-nos i construir col·lectivament aquesta festa", explica el tècnic.

Aquest any però, la primera trobada va ser al març, en ple confinament i totes les trobades han estat online. "Ha estat tot un repte, després de 17 anys fent trobades presencials on podiem veure’ns les cares, tocar-nos i compartir l’espai físic... Aquest canvi en el model de treball ha estat un repte, però la veritat és que al final ens hem adaptat prou bé", conclou Diotaiuti.

Per poder gaudir de tot el que s’ha anat coent a foc lent virtualment aquests últims mesos, es podrà consultar el programa properament a la web de Tot Raval, així com inscriure’s a les activitats presencials.

Afegeix un comentari nou