El Ball de Cercolets de Valls busca mecenes per a la seva recuperació

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Ball de Cercolets de Valls busca mecenes per a la seva recuperació

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L'Associació Cultural Ball dels Cercolets de Valls vol recuperar el Ball per la Festa Major de Sant Joan, després de gairebé 140 anys de la darrera vegada que va sortir al carrer.

Del 20 de març al 2 de maig, l’Associació Cultural Ball dels Cercolets de Valls tindrà activa una campanya de mecenatge a la plataforma Tot Suma per recuperar el Ball que li dóna nom. L'objectiu d'aquest projecte és aconseguir el finançament necessari per recuperar el Ball i assumir les despeses del vestuari, els cèrcols, la campanya de comunicació, etc. amb la voluntat de tornar a formar part del seguici cerimonial de la ciutat.

El Ball dels Cercolets és una dansa tradicional que va néixer a les festes i les cerimònies de les veremes en zones tradicionals vínicoles de Catalunya. Gràcies a les notes de Mossèn Ribas, se sap que l’última vegada que es va veure el Ball dels Cercolets de Valls va ser per les Festes Decennals de l’any 1881.

La música del Ball dels Cercolets de Valls l’ha composada Francesc Sans. La coreografia anirà a càrrec de Roser Carbonell, i el disseny i la confecció del ball està en mans de la sastressa i figurinista Blanca Ferré.

Les recompenses es podran recollir a l’establiment Lluïsa Vives Joguets (carrer de la Cort, 9 de Valls) entre el maig i el juny, una vegada acabada la campanya de crowdfunding. A les persones mecenes de fora de Valls, se'ls hi enviarà a la direcció que indiquin. L’estrena del Ball es preveu pel 17 de juny, en el marc de la Festa Major de Sant Joan de Valls.

Afegeix un comentari nou