El Barnasants 2020 vol esdevenir cooperativa i impulsar un Ateneu de la Cançó

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Equip del Festival Barnasants Font: Juan Miguel Morales
Equip del Festival Barnasants Font: Juan Miguel Morales
Campanya Salvem Barnasants 2020 Font: Barnasants
Campanya Salvem Barnasants 2020 Font: Barnasants

El Barnasants 2020 vol esdevenir cooperativa i impulsar un Ateneu de la Cançó

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

El festival de cançó d'autor cerca mecenes per celebrar la 25a edició i sòcies per transformar-se en cooperativa en un nou rumb cap a la creació d'un Ateneu de la Cançó.

Meritxell Gené, Pau Alabajos, Borja Penalba, Montse Castellà són alguns dels artistes que apareixen al vídeo en suport de la campanya de micromecenatge 'Salvem el Barnasants'. El festival de cançó d'autor més important d'Europa vol garantir la seva continuïtat aquest 2020 i necessita mecenes per fer realitat la 25 ena edició.

La primera edició del certamen es va celebrar el 1996 a les Cotxeres de Sants, quan Montserrrat Roig, Gillem d'Efak i Ovidi Montllor se n'havien anat de vacances, i semblava que s'havia deixat el franquisme enrere. Complicitats, conviccions i conflictes s'han barrejat al llarg d'aquest quart de segle, però l'equip organitzador del Barnasants, l'Associació República de la Cultura, té clar que vol seguir celebrant el festival.

La majoria de l'actual equip del festival es jubila, i un equip de persones d'entre 30 i 40 anys vol fer un gir i canviar de forma jurídica per passar a ser una cooperativa. Pel que cerca persones que vulguin esdevenir sòcies.

Les subvencions són insuficients, pel que per desenvolupar aquest nou model de finançament, el Barnasants ha impulsat la campanya de mecenatge, beneficis de la qual se sumaran al projecte, no només per tirar endavant la 25a edició.

Nous reptes pel Barnasants: l'Ateneu de la Cançó

El Barnasants ha servit i serveix de plataforma per donar a conèixer nous projectes i noves veus a la vegada que programa grans clàssics de la cançó. Ofereix un sou digne i mínim garantit a tots/es els artistes, a més d’un espai on presentar treballs. Jorge Drexler i Ismael Serrano van actuar a Barnasants abans de ser famosos, Javier Krahe, Maria del Mar Bonet o Luis Eduardo Aute han actuat a Barnasants en nombroses edicions.

També porta anys teixint complicitats internacionals, portant cantautors/es catalans a l’estranger i convidant-ne d’estrangers a actuar a Barnasants. La cultura de la cançó internacionalista. Els objectius de la nova direcció del festival són aconseguir un Ateneu de la Cançó, un espai físic, on programar cançó de manera estable i constant durant tot l’any i fer moltes més activitats al voltant de la paraula musicada, i on allotjar un arxiu de la cançó.

Afegeix un comentari nou