El Cançoner Popular d’Aureli Capmany es publica en edició facsímil

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa
 Font:
Font:

El Cançoner Popular d’Aureli Capmany es publica en edició facsímil

Autor/a: 
Ens de Comunicació Associativa

Resum: 

El volum recull cent cançons populars catalanes

S’ha publicat en edició facsímil El Cançoner Popular, que del 1901 al 1913 Aureli Capmany va anar editant. El volum recull cent cançons catalanes prou populars, com ara “Els Segadors”, “La Cançó del Rossinyol”, “La Filadora”, “Muntanyes del Canigó”, etc. A cada capítol s’inclou la lletra i la partitura.

L’obra consta dels següents índexs: alfabètic, temàtic, de noms propis, toponímic i bibliogràfic, i inclou a més una presentació de Maria Aurèlia Capmany i dos estudis, un de Jaume Vidal Alcover i un altre de Jaume Ayats, elaborat especialment per aquesta edició.

Aureli Capmany i Farrés(Barcelona, 1868 - 1954) fou un destacat folklorista de formació autodidacta. Pare de la també escriptora Maria Aurèlia Capmany, s'interessà vivament en l'estudi dels costums catalans, especialment per les rondalles, les cançons i les danses populars.

Destacà també en la seva activitat de promotor cultural i fou un dels fundadors de l'Orfeó Català el 1891 i de l'Esbart de Dansaires el 1907. També dirigí l'Esbart Català el 1909. Per als seus estudis sobre espectacles tradicionals i danses de tota mena va comptar amb la col·laboració de Pauleta Pàmies. Treballà a l'Arxiu Municipal de Barcelona i col·laborà en les seves publicacions. Fou el fundador i el primer director de la revista infantil “En Patufet” el 1904. Col·laborà en altres publicacions infantils, com “La Rondalla del Dijous” el 1909, “La Mainada” (1921-23) i “Plançons” el 1933, i també en les revistes “D'Ací i d'Allà” i “Esplai”.

Afegeix un comentari nou