Àmbit de la notícia
Cultural

El Catàleg Impulsa posa a l’abast d’empreses i entitats més d'un centenar de propostes culturals

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Dani Sorolla
  • Trobada de la Comunitat Impulsa Cultura.
    Trobada de la Comunitat Impulsa Cultura. Font: FCC (Instagram) Font: FCC (Instagram)
  • La Maite Esteve és directora de la FCC.
    La Maite Esteve és directora de la FCC. Font: FCC (Instagram) Font: FCC (Instagram)
  • El Catàleg Impulsa Cultura inclou més de 120 propostes culturals.
    El Catàleg Impulsa Cultura inclou més de 120 propostes culturals. Font: FCC (Instagram). Font: FCC (Instagram)

La iniciativa de la Fundació Catalunya Cultura es proposa facilitar sinergies entre el món empresarial i projectes culturals innovadors, de qualitat i proximitat.

“Catalunya sempre ha estat un país amb molt de talent cultural, però el talent, si no té recursos, desapareix o marxa allà on n’hi ha”, enraonava la Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura (FCC), en una entrevista recent amb Xarxanet. La seva reflexió condensa la importància de bastir ponts entre el món cultural i de l’empresa per sostenir una cultura de país robusta i atractiva per al sector empresarial. 

En això està treballant des de fa més d’una dècada la FCC, que recentment ha posat en marxa el Catàleg Impulsa, una eina per vincular empreses i entitats amb més d’un centenar de propostes culturals de qualitat al territori català que abasten disciplines com la música, la dansa, el cinema i activitats de team building, entre moltes altres. “El Catàleg Impulsa posa la cultura a l’abast de les empreses connectant aquests dos mons”, explica a Xarxanet la Vanessa Amell, responsable de la iniciativa. 

El Catàleg funciona com una borsa de projectes culturals innovadors, de qualitat i de proximitat –actualment, més de 120 que formen part de la Comunitat Impulsa de la fundació– amb capacitat per oferir serveis concrets i a mida per a les empreses i entitats que vulguin apostar per la cultura en actes corporatius, esdeveniments, actuacions, formacions, activitats o conferències, entre altres.

A banda, el Catàleg Impulsa inclou i ofereix altres serveis que van més enllà de les propostes culturals com a tal, com assessorament especialitzat en qüestions fiscals i jurídiques relacionades amb activitats culturals, així com accés a ponents i persones expertes i en diferents àmbits –com en mecenatge o captació de fons– per a actes, formacions i conferències.

Un directori amb més de 120 propostes fetes a mida per a les empreses

Un dels punts forts de la iniciativa és l’adaptabilitat de les propostes culturals a les necessitats concretes de les empreses i entitats, a més de l’acompanyament integral que brinda la FCC en tot el procés de posar en contacte projectes i empreses. A banda, és clar, que les propostes culturals incloses en el Catàleg compten amb la garantia de la fundació, atès que totes elles formen part de la Comunitat Impulsa, fa temps que funcionen i han gaudit del suport i l'orientació de la FCC. 

“Proposem solucions molt concretes, adaptades al pressupost, els timings i les necessitats de cada empresa”, destaca Amell, qui posa en valor aquesta facilitat i adaptabilitat: “En comptes d’haver d’anar a buscar diferents proveïdores o col·laboradores, les empreses i entitats poden contactar amb el Catàleg Impulsa i els proporcionem les propostes culturals a mida del que necessiten”. 

Per tant, els beneficis per a les empreses que facin ús d’aquesta eina són diversos: des de la seguretat en la contractació de projectes culturals amb garanties; fins a la facilitat d’accés a propostes originals, de qualitat i de proximitat; l’agilització del procés de cerca i selecció de les propostes; i la possibilitat d’accedir a accions transformadores amb impacte social, entre altres. 

Pel que fa a l’impacte de la iniciativa per als projectes culturals, des de la FCC remarquen que el Catàleg és una finestra oberta a noves oportunitats i un impuls de visibilitat per a les propostes. “Volem que sigui un trampolí per als projectes culturals, que tenen la possibilitat d’accedir a empreses amb les quals potser no haurien connectat tan fàcilment”, assegura la seva responsable.  

Impulsar la cultura a través de la connexió amb el món empresarial

El Catàleg Impulsa no sorgeix del no-res, sinó que és resultat d’un procés de reflexió que la FCC ha anat consolidant al llarg dels anys, especialment a través de la Comunitat Impulsa. Així, la iniciativa va sorgir de manera orgànica i natural, alimentada per les sinergies amb el món empresarial. El creixent volum de peticions de propostes i accions culturals per part de les empreses va impulsar l’entitat a crear el Catàleg, com una eina per classificar i organitzar les propostes i així agilitzar i facilitar tot el procés.     

Les empreses i entitats que vulguin consultar el Catàleg i accedir a les propostes culturals, l’acompanyament de la FCC i els serveis que ofereix poden fer-ho a través de l’enllaç al formulari de sol·licitud que hi ha al web de l’entitat. A partir d’aquí, la fundació es posarà en contacte amb l’empresa o l’entitat per desenvolupar la proposta que millor s’ajusti a les seves necessitats.

Més enllà del Catàleg Impulsa, gràcies a la feina feta en aquests més de deu anys de trajectòria, la fundació ha contribuït a generar una sensibilitat creixent del món empresarial envers l’impacte transformador de la cultura i els beneficis que pot aportar a les companyies. En aquesta línia, per exemple, es va crear el Segell Impulsa Cultura, una eina pionera a Europa que busca reconèixer aquelles empreses que es comprometen de manera significativa amb el sector cultural.

Aquestes iniciatives refermen la importància d’assolir un compromís ferm amb el sector cultural per garantir-ne la sostenibilitat i l’impacte a llarg termini. En un context en què els reptes del sector són majúsculs, reforçar l’aliança entre cultura i empresa, capaç de generar un benefici mutu i transformar la societat, és essencial. Per això treballen des de la FCC, perquè, com diu la Maite Esteve, “Catalunya mai perdi un fet cultural per manca de recursos”.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari