El Cor Jove Nacional de Catalunya serà dirigit per primera vegada per dues dones

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Imatge d'una de les edicions del Cor Nacional Jove de Catalunya (Foto: CNJC) Font: CNJC
Imatge d'una de les edicions del Cor Nacional Jove de Catalunya (Foto: CNJC)
L'actual directora del Cor Madrigal, Mireia Barrera (Foto: Cor Madrigal) Font: Cor Madrigal
L'actual directora del Cor Madrigal, Mireia Barrera (Foto: Cor Madrigal)

El Cor Jove Nacional de Catalunya serà dirigit per primera vegada per dues dones

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Mireia Barrera i Catherine Simonpietri han estat les escollides per fer-se càrrec durant el 2019 de formar la trentena de cantaires joves.

El que hauria de ser normal al segle XXI és notícia. Dues dones es faran càrrec, des de la direcció, del Cor Jove Nacional de Catalunya, el CJNC, que ja encara la nova temporada 2019. Elles són Mireia Barrera –actual directora del Cor Madrigal i Premi Nacional de Cultura de la Generalitat l’any 2014-, i Catherine Simonpietri –fundadora i directora de l’ensemble Sequenza 9.3.

Aquesta és la setena edició d’un projecte, el CJNC, que està format per una trentena de cantaires d’entre 18 i 28 anys que acaben de començar i que es roten anualment amb noves fornades de joves. El Cor ha esdevingut, doncs, una eina absolutament imprescindible per a la formació d’aquest jovent triat amb audicions per tot el país.

En aquesta edició de 2019, el CJNC es trobarà amb les dues directores en la seva estada anual, enguany, a la Catalunya Central del 15 al 26 de juliol. Les audicions es duran a terme durant els dies 29 i 30 de gener, i 1, 2 i 3 de febrer. Com a novetat, a banda de la feminització en la direcció, aquestes audicions es faran durant diverses jornades per poder acostar més el cor a cada demarcació i facilitar la participació. Les inscripcions per al procés participatiu s’obriran dilluns 10 de gener, a través del web del Cor Jove Nacional de Catalunya.

Afegeix un comentari nou