L'Aplec Internacional Adifolk torna a l'Alguer 20 anys després

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
31è aplec d'Adifolk a Copenhaguen.  Font: Adifolk.
31è aplec d'Adifolk a Copenhaguen. Font: Adifolk.
Acte de signatura institucional i presentació del 33è Aplec Internacional 2020. Font: Adifolk.
Acte de signatura institucional i presentació del 33è Aplec Internacional 2020. Font: Adifolk.
La Gala de l'Any d'Adifolk reconeix a grups, federacions i personalitats destacades. Font: Adifolk.
La Gala de l'Any d'Adifolk reconeix a grups, federacions i personalitats destacades. Font: Adifolk.

L'Aplec Internacional Adifolk torna a l'Alguer 20 anys després

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

L'entitat presentarà durant els propers mesos la nova programació del festival, que se celebrarà a l'octubre després d'haver de cancel·lar les dates inicials a causa del coronavirus.

El 33è Aplec Internacional Adifolk, que havia de celebrar-se el mes de maig, va haver d'ajornar-se a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. A partir de la desescalada, però, sembla que la cultura popular va reprenent el seu lloc als carrers i així ho confirma la nova programació del festival de cara a la tardor.

L'aplec, la mostra de la cultura popular catalana, organitzada l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), es desplaçarà en aquesta ocasió fins a l'Alguer, Sardenya. "L’Aplec Internacional d’Adifolk és sens dubte el gran aparador cultural, que a més de les tradicions culturals porta el nom de Catalunya per arreu", puntualitza l'Ivan Besora, president d'Adifolk.

L'entitat, conjuntament amb l’Ajuntament de l’Alguer, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia-Ofici de l’Alguer i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, han acordat les noves dates pel festival que se celebrarà del 9 a l'11 d'octubre.

ELS PROPERS 9-10-11 D'OCTUBRE ARRIBA EL 33è APLEC INTERNACIONAL L'ALGUER 2020 Ja dins la nova etapa de la represa, des d'Adifolk hem volgut oficialitzar les noves dates de la celebració del 33è Aplec Internacional L'Alguer 2020, els proper 9-10-11 d'octubre. Durant aquests mesos de confinament no hem deixat de treballar amb l'ajornament que vàrem acordar conjuntament amb l'Ajuntament de L'Alguer, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia-Ofici de L'Alguer i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. Esperem retrobar-nos aquesta propera tardor a L'Alguer, durant els propers mesos anirem presentant la programació, els grups participants i tota la informació de la gran mostra internacional de la cultura popular catalana. #adifolk #aplecinternacional2020 #culturapopular #catalunya

Una publicación compartida de Adifolk (@adifolk_culturacatalana) el

L'edició anterior del festival es va celebrar al nord d'Europa, a Copenhaguen i aquest retorn a l'Alguer es produeix just vint anys després de l'última visita del festival a l'illa italiana. "L’any 2000 l’Alguer ja va acollir l’Aplec Internacional i el fet de tornar-hi aquest 2020 creiem que era un bon moment pels vincles entre ambdós països", explica l'Ivan Besora.

En aquesta edició, se celebraran actes festius, culturals, conferències, mostres, espectacles que protagonitzaran els més de 25 grups representants dels diferents àmbits de la cultura popular. Però, "el més important és que fusionarem en els mateixos espais actuacions de grups de Catalunya amb grups de Sardenya amb la diversitat cultural de la seva cultura tradicional", diu l'Ivan Besora.

Finalment, el 15 de novembre, l'Adifolk tancarà el curs amb la III Gala de l’Any d’Adifolk a Lloret de Mar, una festa pel 2020.

Afegeix un comentari nou