El Festival Protesta obre les inscripcions al concurs de curtmetratges de crítica social
El Festival vol donar valor, visibilitat i reconeixement a les creacions que intentin transformar la societat a través del cinema independent de denúncia.
El Protesta o Festival Internacional de Crítica Social, que se celebrarà a Vic del 16 al 24 d’octubre de 2020, obre les inscripcions al seu vuitè concurs de curtmetratges de crítica social. Volen apropar les realitats ocultes i donar volum a les veus silenciades, creant un festival activista, transformador i feminista impulsant el canvi social.
Al festival, s’hi poden presentar peces de ficció, documental i animació d’una durada màxima de 30 minuts. Les inscripcions es poden fer fins al 16 de maig a través de la pàgina web del festival o de les plataformes Festhome, Clickforfestivals i Filmfreeway i tenen un cost de cinc euros.
Obertes les inscripcions al 8è concurs de curtmetratges de crítica social del @FProtesta. Fins al 16 de maig
— Festival Protesta (@FProtesta) March 2, 2020
Ficció, documental i animació @festhome@click4festivals@FilmFreeway #InscripcionsObertes #Concurs #InscripcionesAbiertas #OpenCallhttps://t.co/QVHsfLoJEu pic.twitter.com/wNbvuQV06O
El comitè de selecció farà una tria dels quals el jurat atorgarà el premi al millor documental i al millor curtmetratge de ficció. Els jutges estaran sempre relacionats amb l’activisme i el món audiovisual. Els assistents també podran votar el premi del públic. A més, un curtmetratge s’endurà la menció especial de l’organització, escollit de manera interna.
Paritat al Festival
El repte del festival és trencar les estadístiques de les dones al cinema i, per això, ja ofereix una programació paritària a la mostra de llargmetratges. Dels 14 llargs que es van presentar el 2019, 8 eren dirigits per dones i 6 per homes. Enguany, es vol aconseguir el mateix al concurs de curtmetratges, promocionant i visibilitzant les dones directores.
Actualment, només el 27% dels curtmetratges estan dirigits per dones, tot i que a les aules de comunicació audiovisual representen el 64% de l’alumnat. Finalment, només el 16% de la producció total està dirigida per elles.
Remuneració per als guanyadors
Per primera vegada a la història del festival, tots els treballs projectats seran compensats econòmicament amb 25 euros. Com sempre, els premis a millor curtmetratge documental i a millor curtmetratge de ficció rebran 1.000 euros, mentre que el premi del públic serà de 500 euros. Com en les altres edicions, el 25% de cada premi anirà destinat a l’entitat o associació que esculli la persona guanyadora.
La vuitena edició del festival
El Festival Protesta va assolir el seu rècord d’assistents el 2019, més de 3.000 persones van participar en algun dels dies de l’esdeveniment. La passada edició, es van arribar a presentar 363 treballs audiovisuals de 54 països diferents i 43 van passar la selecció per ser projectats.
Afegeix un nou comentari