El Grup Escènic Navàs, premi Arlequí de teatre amateur

 Font:
Font:

El Grup Escènic Navàs, premi Arlequí de teatre amateur

Resum: 

El Grup Escènic Navàs ha estat un dels guardonats amb els premis Arlequí de teatre amateur que anualment entrega la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya.

El Grup Escènic Navàs és una entitat nascuda l’any 1965 que, per manca de recursos, va cessar les seves activitats l’any 1974 per tornar a renéixer l’any 1983 “davant la creixent demanda de la societat local per recuperar l’activitat teatral”. Des d’aquell any, han estrenat seixanta muntatges teatrals i han pres part assíduament en mostres de teatre i concursos on ha obtingut un bon nombre de premis i reconeixements.

L’edició 2012 dels premis Arlequí també ha reconegut a la Federació d’Ateneus de Catalunya per generar nous canals per a l’explotació de les produccions amateursamb la iniciativa Espai A, una programació estable d’espectacles escènics no professionals arreu de Catalunya tot utilitzant els espais escènics dels ateneus. En la seva primera edició, va comptar amb la participació de setze espais escènics i de setze grups de teatre entre altres.

La veterana actriu catalana, Montserrat Carulla, també ha estat reconeguda. Carulla va començar dalt dels escenaris com actriu amateur i no va ser fins l’any 1960 que va passar al teatre professional participant en obres com Soparem a casa, El fiscal Recasens i en l’adaptació de Josep Maria de Sagarra de Romeu i Julieta.

La Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana ha rebut la menció especial per “reunir a més de cent associacions teatrals valencianes que realitzen activitats culturals i socials a través del teatre, acollint grups de Castelló, València i Alacant en èpoques de dificultats”.

Afegeix un comentari nou