El Màgicus es reinventa: el Concurs de Màgia Jove ara també sorprendrà de prop

LaviniaNext
Autor/a: 
Anna Martín Oliveras
 Font: Lluïsos de Gràcia
La dotzena edició del festival Màgicus se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de novembre. Font: Lluïsos de Gràcia
 Font: Montse Giralt
Les inscripcions al concurs de màgia romandran obertes fins al 31 de juliol. Autoria: Montse Giralt
 Font: Lluïsos de Gràcia
El Concurs de Joves Mags i Magues tindrà per primera vegada dues categories, Màgia de prop i Màgia d’escena. Font: Lluïsos de Gràcia

El Màgicus es reinventa: el Concurs de Màgia Jove ara també sorprendrà de prop

Autor/a: 
Anna Martín Oliveras
LaviniaNext

Resum: 

El festival, que enguany se celebrarà del 12 al 14 de novembre, reconfigura la seva programació i, per primera vegada a la seva història, el seu certamen tindrà dues modalitats: Màgia de prop i Màgia d’escena.

La dotzena edició del Màgicus, el Festival de Màgia Jove de Barcelona, arriba els dies 12, 13 i 14 de novembre amb una important novetat. Per primera vegada a la seva història, el Concurs de Joves Mags i Magues tindrà dues categories: Màgia de prop i Màgia d’escena. Un canvi que ha tingut repercussions tant en la programació com en el plantejament de tot el festival.

El director artístic del festival, Albert Olivés, explica el motiu d’aquesta decisió: “Fins ara teníem només un dia de concurs, el dia que fèiem concurs de màgia en escena. Però des del primer any, vèiem que teníem abandonada l’altra especialitat, la màgia de prop. Hi ha joves que no treballen la màgia d’escena i estàvem deixant mags joves fora del festival”.

Al llarg de la seva història, el festival, organitzat pels Lluïsos de Gràcia, sempre havia celebrat el certamen de màgia el primer dia, mentre que a la segona jornada hi tenia lloc la Gran Gala de Màgia amb artistes reconeguts on també actuava la persona guanyadora del dia anterior. En aquesta ocasió, però, serà diferent.

El divendres dia 12 de novembre se celebrarà al Lluïsos Teatre el concurs de màgia de prop, mentre que el dissabte dia 13 tindrà lloc la competició de màgia en escena i, al vespre, hi haurà la Gala de Màgia amb els artistes convidats i la repetició de les actuacions premiades, que serà més curta i amena. “Enguany hem volgut donar més protagonisme al concurs, que sigui el centre de la programació”, assegura Olivés.

Les inscripcions al concurs romandran obertes fins al 31 de juliol

Com cada any, qualsevol mag o maga d’entre 14 i 25 anys podrà participar al concurs, que tanca el seu període d’inscripció el proper 31 de juliol. Aquelles persones que encara s’hi vulguin apuntar hauran de fer arribar un vídeo, un breu currículum i tots els arxius que es puguin adjuntar al correu festivalmagicus@lluisosdegracia.cat. A finals d’agost el Comitè de Selecció publicarà la llista amb els concursants seleccionats.

De nou, els participants del concurs comptaran amb un coach que durant l’assaig previ els ajudarà a millorar petits detalls de la posada en escena. D’altra banda, el jurat estarà format per professionals de la màgia i del teatre, així com per membres de l’organització, que valoraran la tècnica, l’originalitat i la posada en escena. Aquest any hi haurà dos premis, un per cada categoria.

Encara que s’hagi mogut la programació respecte als anys anteriors, la resta d’activitats pròpies del Màgicus es mantindran. A banda del concurs de joves promeses, el diumenge 14 hi haurà el taller de màgia per principiants i la Masterclass per joves amb més nivell. A més, torna la Màgia als mercats i es podran tornar a veure els conills als Aparadors Màgics de l’Eix Comercial.

Números cada cop més professionals

El Festival Màgicus porta més d’una dècada celebrant-se i Olivés n’és també impulsor. Amb el pas dels anys, assegura, el festival ha evolucionat moltíssim. “Cada any, el nivell dels joves mags és cada vegada més alt i crec que en això el festival ha ajudat. El fet de que els joves tinguessin un espai on veure’s i compartir experiències ha contribuït a crear tendència i els números tenen cada vegada més característiques professionals”, explica el director artístic de l’esdeveniment, que ha notat també que el públic de la màgia ha crescut en aquests darrers anys.

Afegeix un comentari nou