El Mercat de Música Viva de Vic fa 30 anys

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Gemma Humet a l'edició del MMV 2017
Gemma Humet a l'edició del MMV 2017
Gemma Abrié i Miguel Ángel Cordero al MMV 2017
Gemma Abrié i Miguel Ángel Cordero al MMV 2017
Una de les actuacions al MMV 2017
Una de les actuacions al MMV 2017

El Mercat de Música Viva de Vic fa 30 anys

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L’edició especial d’enguany comptarà amb un concert col·lectiu d’artistes vinculats a la història del festival.

El Mercat de Música Viva de Vic MMV, que se celebra durant cada mes de setembre des de 1989, fa trenta anys i ho vol celebrar amb una edició molt especial, com pertoca, amb un concert coral en el qual hi intervindran músics que en algun moment de la història del festival hi ha tingut alguna vinculació, sota la batuta i la presentació de la cantant Dolo Beltran. Parlem d’artistes com ara Miquel Gil, Núria Graham, David Carabén, Kiki Morente, Chicuelo, Andrea Motis, Marinah, Lluís Gavaldà, Alba Carmona o Mercedes Peón.

L’escenari, la plaça Major de Vic és un espai immillorable per al festival musical que vol aprofitar aquesta trentena edició per reivindicar-se com un dels motors de la indústria musical a Catalunya. El MMV és també un aparador per als artistes que presenten obres noves, i que conformaran un cartell on no hi faltarà gairebé ningú. L’envergadura del mercat musical ha fet que durant la seva llarga trajectòria s’hagin anat habilitant d’altres espais, tants fins a 13, escampats per tota la vila. El llistat complet es pot consultar al web oficial de l’esdeveniment.

El festival començarà tot just després de la Diada Nacional, el 12 de setembre i s’allargarà fins diumenge 16. El pressupost per a l’edició d’enguany s’enfila fins els 826.900€. L’impacte econòmic del MMV de l’any 2016 va ser de 3,6 milions segons un estudi de la UOC que van repercutir en la ciutat de Vic. Per això és important seguir mantenint viu aquest mercat que ha esdevingut fira estratègica de la Generalitat de Catalunya al costat de la Mostra d’Igualada, el Trapezi de Reus, la FiraTàrrega, la Fira Mediterrània de Manresa i el Sismògraf d’Olot.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou