El món casteller tindrà un festival de cinema

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Els Minyons de Terrassa creuen que el Festival de Cinema Casteller serà un bon alicient per la ciutat de Terrassa. Imatge de Calafellvalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0 Font:  Imatge de Calafellvalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
Els Minyons de Terrassa creuen que el Festival de Cinema Casteller serà un bon alicient per la ciutat de Terrassa. Imatge de Calafellvalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
Els Castellers de Terrassa són una de les colles que utilitzen el format vídeo per diferents comunicacions.  Imatge dels Castellers d'Esplugues. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Castellers d'Esplugues. Llicència d'ús CC BY 2.0
Els Castellers de Terrassa són una de les colles que utilitzen el format vídeo per diferents comunicacions. Imatge dels Castellers d'Esplugues. Llicència d'ús CC BY 2.0

El món casteller tindrà un festival de cinema

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

Terrassa acollirà a la primavera del 2021 un Festival de Cinema Casteller. El festival també mostrarà treballs de les colles castelleres.

Terrassa està d’enhorabona. L’any vinent, el 2021, tindrà un Festival de Cinema Casteller. A iniciativa de la Revista Castells, i amb col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, el certamen se celebrarà l’abril del 2021. Encara no estan decidides les dates exactes, perquè la idea principal és fer-lo presencialment.

El Festival es va presentar mitjançant un programa en línia, el passat dissabte 21 de novembre. En aquest programa es va entrevistar al Jordi Roigé, director del festival, Jordi Bertran, Gestor Cultural i professor de la Universitat Rovira i Virgili, Pep Forn, regidor de projectes Audiovisuals de l’Ajuntament de Terrassa, Cristina Muñoz, cap de documentals de TV3, Esther Oriol, comunicadora i expresidenta dels Castellers de Sants, i Santi Terraza, director de la Revista Castells.

El Festival comptarà amb tres seccions competitives:

  1. Documental: obres superiors als 30 minuts.
  2. Promocional: creacions o campanyes audiovisuals que promocionen els castells.
  3. Altres patrimonis: treballs audiovisuals sobre elements inscrits a la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

La notícia ha sigut molt ben rebuda per part de les dues colles castelleres de la ciutat, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa. Per part de la presidenta dels Castellers de Terrassa, l’Elisabeth Arpal, comenta que “és una molt bona oportunitat per projectar la ciutat de Terrassa i per ajudar a projectar el món casteller. Dóna valor a tot allò que s’estava fent a la ciutat i que s’havia de donar a conèixer, d’alguna manera o altre.”

Per part del Jesus Zamorano, president dels Minyons de Terrassa, comenta que “és una molt bona idea i una molt bona iniciativa. El Pep Forns, regidor de l’Ajuntament de Terrassa, ens ho va explicar al mes de setembre. Avui en dia, tot allò que té a veure amb la imatge i la comunicació, té molt valor. A Terrassa hi ha molta tradició en temes audiovisuals. Serà molt bo per la ciutat, per les colles castelleres i pel fet casteller.”

Aquestes dues colles utilitzen el format audiovisual en bona part del seu dia a dia. Per l’Elisabeth Arpal, ens explica que “tant pels castellers i per la resta de colles, el festival pot ser un incentiu. Totes les colles treballem en format audiovisual, cercant vídeos històrics, fent vídeos curts per les xarxes socials… El Festival pot ser una bona manera de reconèixer aquest esforç de tantes persones voluntàries.”

En Jesus Zamorano opina que “crèiem que ajudarà a millorar tot el que fem les colles, com per exemple les campanyes per captar gent o els vídeos èpics. Actualment, totes les colles fan 2 o 3 vídeos durant l’any, molt motivadors. Aquest festival ajudarà a millorar la qualitat d’aquests vídeos. Quant ens van explicar el projecte, vam creure que tenia un potencial molt gran. El fet casteller s’exportarà molt més, no només a Catalunya, sinó més enllà del nostre territori.”

Afegeix un comentari nou